Mediteranska salata od piletine za lep san i dobar dan
Zdravo rešenje za večeru uz puno povrća, pšenično zrno i mekano pileće meso.
Salata s piletinom i povrćem
Sastojci:
1 kg piletine (belo meso bez kostiju)
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 šolje bulgur pšenice
5 većih kiselih krastavaca
2 paradajza
1/2 žute paprike
2 mlada crna luka (ili pola crvenog)
1 šolja peršuna
preliv za salatu (ulje, limunov sok, senf)
Priprema:
U tiganju pržite piletinu na ulju na srednjoj vatri 8-10 minuta, odnosno dok piletina ne omekša i ne izgubi ružičastu boju. Često okrećite tako da ravnomerno porumeni. Sklonite piletinu iz tiganja. Isecite na tanke kocke veličine zalogaja. Ostavite mesoda se ohladi, a zatim stavite u frižider. Kada se potpuno ohladi, pomešajte piletinu sa bulgurom, seckanim krastavcima, paradajzom, šašrikomlukom i peršunom u činiji. Začinite prelivom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILEĆA SALATA SA SUSAMOM Kremasta i slasna, može da zameni obrok
Sočna i slasna, uživaćete u svakom zalogaju.
PILEĆA SALATA Dijetalna i ukusna, a gotova začas, jedite koliko hoćete bez griže savesti
Lagana obrok salata za vrele dane.
DANAS JE NJEN ROĐENDAN Cezar salata je nastala pre 99 godina, a njena popularnost i dalje ne bledi!
Na današnji dan je prvi put napravljena, pa je zato 4. jul proglašen Svetskim danom Cezar salate.
SAVRŠENA ZA VRELE DANE Hladna salata od piletine, testenine i povrća, ukus je neodoljiv, a lepo zasiti
Lako se pravi, a možete je pripremiti uveče i sutradan poneti na posao.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)