I NA HLEB MOŽE DA SE MAŽE Pileća salata sa dodatkom ORAŠASTOG ploda je toliko ukusna da nećete prestati da je jedete
Probajte i uverite se.
Pileća salata sa orasima
Sastojci:
500 g belog mesa
150 g oraha
4 kisela krastavca
3 kuvana jajeta
200 ml majoneza
360 ml kisele pavlake
1 limun (sok)
biber, so
100 g kačkavalja
Priprema:
Skuvati belo meso, ocediti od viška tečnosti i ostaviti da se prohladi, pa iseckati na sitnije komade. Orahe tostirati i ostaviti da se ohlade, pa krupnije samleti. Krastavce iseći na kockice i ostaviti da se ocede. Jaja
oljuštiti i izrendati na krupno rende. U široj posudi pomešati meso, 100 g oraha, krastavce i kuvana jaja.
Majonez dobro sjediniti sa pavlakom, dodati limunov sok, začiniti, promešati i preliti pripremljene sastojke. Masu dobro promešati i ostaviti salatu u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Dekorisati rendanim kačkavaljem i posuti ostatkom seckanih oraha.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.
PILEĆA SALATA SA SUSAMOM Kremasta i slasna, može da zameni obrok
Sočna i slasna, uživaćete u svakom zalogaju.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)