DANAS JE NJEN ROĐENDAN Cezar salata je nastala pre 99 godina, a njena popularnost i dalje ne bledi!
Na današnji dan je prvi put napravljena, pa je zato 4. jul proglašen Svetskim danom Cezar salate.
Mnogi misle da salata nozi naziv po rimskom vojskovođi Cezaru. Sigurno on ne bi imao ništa protiv da je tako, ali istina je drugačija. Recept za Cezar salatu smislio je kuvar i vlasnik restorana Cezar Kardini koji je 4. jula 1924. godine počeo da je služi u svom restoranu ,,Caesar’s Bar and Grill“ u Tihuani. Gosti su se oduševili i od tada ljudi širom sveta uživaju u njenom ukusu.
Odlična je za leto, jer je možete jesti umesto obroka, lepo zasiti, možete je poneti na posao, a priprema je veoma laka.
Cezar salata
Sastojci:
1 glavica zelene salate
250 g pilećih prsa
3 čena belog luka
5 kašika majoneza
2 šake krutona
2 kašike vorčester sosa
1 kašika rendanog parmezana
1 limun (sok)
Priprema:
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletiu isepcite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim sokom, vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
SVIMA JE JEDNA OD OMILJENIH Cezar salata na malo drugačiji način!
Možete je nositi na posao kao užinu.
RECEPT KAO IZ RESTORANA Cezar salata po OVOM receptu se svima dopada
Prosta je da se napravi.
OBROK SALATA ZA SVAKI DAN Praktična za posao, a odmah se pojede
Obični sastojci, a preukusna je.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)