DANAS JE NJEN ROĐENDAN Cezar salata je nastala pre 99 godina, a njena popularnost i dalje ne bledi!
Na današnji dan je prvi put napravljena, pa je zato 4. jul proglašen Svetskim danom Cezar salate.
Mnogi misle da salata nozi naziv po rimskom vojskovođi Cezaru. Sigurno on ne bi imao ništa protiv da je tako, ali istina je drugačija. Recept za Cezar salatu smislio je kuvar i vlasnik restorana Cezar Kardini koji je 4. jula 1924. godine počeo da je služi u svom restoranu ,,Caesar’s Bar and Grill“ u Tihuani. Gosti su se oduševili i od tada ljudi širom sveta uživaju u njenom ukusu.
Odlična je za leto, jer je možete jesti umesto obroka, lepo zasiti, možete je poneti na posao, a priprema je veoma laka.
Cezar salata
Sastojci:
1 glavica zelene salate
250 g pilećih prsa
3 čena belog luka
5 kašika majoneza
2 šake krutona
2 kašike vorčester sosa
1 kašika rendanog parmezana
1 limun (sok)
Priprema:
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletiu isepcite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim sokom, vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA KAO IZ RESTORANA Bićete siti satima, a svaki zalogaj je raj za nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
CEZAR SALATA Priprema se brzo i lako, a osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Zasitiće vas, a ne treba vam ni truda ni vremena.
GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.
CEZAR SALATA Slasna i zasitna, i puna vitamina, a može da zameni obrok
U slasnom spoju sa piletinom i slaninom, uživaćete u svakom zalogaju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)