DANAS JE NJEN ROĐENDAN Cezar salata je nastala pre 99 godina, a njena popularnost i dalje ne bledi!
Na današnji dan je prvi put napravljena, pa je zato 4. jul proglašen Svetskim danom Cezar salate.
Mnogi misle da salata nozi naziv po rimskom vojskovođi Cezaru. Sigurno on ne bi imao ništa protiv da je tako, ali istina je drugačija. Recept za Cezar salatu smislio je kuvar i vlasnik restorana Cezar Kardini koji je 4. jula 1924. godine počeo da je služi u svom restoranu ,,Caesar’s Bar and Grill“ u Tihuani. Gosti su se oduševili i od tada ljudi širom sveta uživaju u njenom ukusu.
Odlična je za leto, jer je možete jesti umesto obroka, lepo zasiti, možete je poneti na posao, a priprema je veoma laka.
Cezar salata
Sastojci:
1 glavica zelene salate
250 g pilećih prsa
3 čena belog luka
5 kašika majoneza
2 šake krutona
2 kašike vorčester sosa
1 kašika rendanog parmezana
1 limun (sok)
Priprema:
Zelenu salatu sitno iscepkajte, dodajte malo maslinovog ulja i sitno iseckan beli luk. Piletiu isepcite u rerni ili ispržite u tiganju, pa iseckajte na manje komade i dodajte u zelenu salatu. Polijte limunovim sokom, vorčester sosom, majonezom, posolite po ukusu. Dodati krutone, izmešajte i pospite parmezanom.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA KAO IZ RESTORANA Bićete siti satima, a svaki zalogaj je raj za nepca
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
CEZAR SALATA Priprema se brzo i lako, a osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Zasitiće vas, a ne treba vam ni truda ni vremena.
GURMANSKA PILEĆA SALATA Pravi je raj za nepca, a slanina joj daje poseban šmek
Slasna i drugačija, pravićete stalno.
CEZAR SALATA Slasna i zasitna, i puna vitamina, a može da zameni obrok
U slasnom spoju sa piletinom i slaninom, uživaćete u svakom zalogaju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)