Posni namaz od leblebija, važi za najzdraviji na svetu, napravite večeras, imaćete narednih par dana
Gusti namaz od leblebija tradicionalno se servira s maslinovim uljem, kao sos ili dodatak jelima.
Posni namaz od leblebija
Sastojci:
300 g leblebija iz konzerve
1 kašika tahinija (pasta od susama, ima je u radnjama zdrave hrane)
2 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
2 kašike vode
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Bleendirajte leblebije, tahini, limunov sok i vodu. Dok mešate postepeno dodajtei ulje dok ne dobijete glatku smesu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)