ZAPEČENE ROTKVICE gotove za samo 20 minuta odlične kao prilog uz svečani ručak
Sveže, tanko isečene rotkvice su savršene za uskršnji sto, ali preporučujemo da malo eksperimentišete - prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, stavite u rernu i uživajte u svakom zalogaju
Poslužiće vam kao odličan prilog, ali i odlična podloga za bogatu salatu.
Pečene rotkvice
Sastojci:
2 veze rotkvica
2 kašike putera
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-apirom za pečenje. Operite rotkvice, isecite ih po dužini i stavite u činiju. Prelijte ih otopljenim puterom, dodajte začine i dobro promešajte. Redkvice poređajte u pleh i stavite u rernu na 20 minuta. Po želji prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, pospite svežim začinskim biljem i poslužite dok su još topli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZDRAVI MAFINI Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
Komentari (0)