ZAPEČENE ROTKVICE gotove za samo 20 minuta odlične kao prilog uz svečani ručak
Sveže, tanko isečene rotkvice su savršene za uskršnji sto, ali preporučujemo da malo eksperimentišete - prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, stavite u rernu i uživajte u svakom zalogaju
Poslužiće vam kao odličan prilog, ali i odlična podloga za bogatu salatu.
Pečene rotkvice
Sastojci:
2 veze rotkvica
2 kašike putera
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-apirom za pečenje. Operite rotkvice, isecite ih po dužini i stavite u činiju. Prelijte ih otopljenim puterom, dodajte začine i dobro promešajte. Redkvice poređajte u pleh i stavite u rernu na 20 minuta. Po želji prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, pospite svežim začinskim biljem i poslužite dok su još topli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
KURKUMA LATE Čarobni napitak poznat kao "zlatno mleko", zameniće kafu i okrepiti organizam u trenu
Kurkuma ima antioksidativna svojstva, podmlađuje, otklanja simptome depresije.
Komentari (0)