ZAPEČENE ROTKVICE gotove za samo 20 minuta odlične kao prilog uz svečani ručak

alo.rs/I. V.

17:00

Zdravi zalogaji 0

Sveže, tanko isečene rotkvice su savršene za uskršnji sto, ali preporučujemo da malo eksperimentišete - prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, stavite u rernu i uživajte u svakom zalogaju

ZAPEČENE ROTKVICE gotove za samo 20 minuta odlične kao prilog uz svečani ručak
Shutterstock

 

Poslužiće vam kao odličan prilog, ali i odlična podloga za bogatu salatu.

Pečene rotkvice

Sastojci:

2 veze rotkvica

2 kašike putera

1 kašičica soli

1/4 kašičice bibera

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašika sveže seckanog peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-apirom za pečenje. Operite rotkvice, isecite ih po dužini i stavite u činiju. Prelijte ih otopljenim puterom, dodajte začine i dobro promešajte. Redkvice poređajte u pleh i stavite u rernu na 20 minuta. Po želji prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, pospite svežim začinskim biljem i poslužite dok su još topli.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Komentari (0)

Loading