ZAPEČENE ROTKVICE gotove za samo 20 minuta odlične kao prilog uz svečani ručak
Sveže, tanko isečene rotkvice su savršene za uskršnji sto, ali preporučujemo da malo eksperimentišete - prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, stavite u rernu i uživajte u svakom zalogaju
Poslužiće vam kao odličan prilog, ali i odlična podloga za bogatu salatu.
Pečene rotkvice
Sastojci:
2 veze rotkvica
2 kašike putera
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika sveže seckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite pek-apirom za pečenje. Operite rotkvice, isecite ih po dužini i stavite u činiju. Prelijte ih otopljenim puterom, dodajte začine i dobro promešajte. Redkvice poređajte u pleh i stavite u rernu na 20 minuta. Po želji prelijte ih medom i balzamiko sirćetom, pospite svežim začinskim biljem i poslužite dok su još topli.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)