NA KAŠIKU, A NE KUVA SE Krem čorba od povrća sa barenim jajima može se nositi na posao

Trpeza/ V.V.

12:00

Zdravi zalogaji 0

Hladna čorba od svežeg povrća je puna vitamina.

NA KAŠIKU, A NE KUVA SE Krem čorba od povrća sa barenim jajima može se nositi na posao
Shutterstock

Sastojci:

1 veliki krastavac

3 paradajza

2 paprike

2 kuvana jaja

250 ml jogurta

1 crni luk     

1 čen belog luka    

1 ljuta papričica           

1 kašika soli

1 struk celerovog lista     

3 kašike maslinovog ulja

1 kašičica mlevenog bibera       

2 lista nane

sok od 1 limuna     

1 kašičica origana

krutoni sa belim lukom   

Priprema:

Iseckajte pola krastavca, pola paradajza i pola paprike na kockice i ostavite na stranu. U blender naseckajte oprane i očišćene ostale sastojke, sipajte maslinovo ulje, posolite, pobiberite po ukusu i sve dobro izmiksajte. Sipajte u činiju, pomešajte sa jogurtom, ubacite kockice povrća, ukrasite celerovim ili peršunovim listovima i stavite u frižider da se rashladi. Dodajte na četvrtine isečeno kuvano jaje i krutone sa belim lukom i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading