NA KAŠIKU, A NE KUVA SE Krem čorba od povrća sa barenim jajima može se nositi na posao
Hladna čorba od svežeg povrća je puna vitamina.
Sastojci:
1 veliki krastavac
3 paradajza
2 paprike
2 kuvana jaja
250 ml jogurta
1 crni luk
1 čen belog luka
1 ljuta papričica
1 kašika soli
1 struk celerovog lista
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica mlevenog bibera
2 lista nane
sok od 1 limuna
1 kašičica origana
krutoni sa belim lukom
Priprema:
Iseckajte pola krastavca, pola paradajza i pola paprike na kockice i ostavite na stranu. U blender naseckajte oprane i očišćene ostale sastojke, sipajte maslinovo ulje, posolite, pobiberite po ukusu i sve dobro izmiksajte. Sipajte u činiju, pomešajte sa jogurtom, ubacite kockice povrća, ukrasite celerovim ili peršunovim listovima i stavite u frižider da se rashladi. Dodajte na četvrtine isečeno kuvano jaje i krutone sa belim lukom i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)