ZA LJUBITELJE ZAČINJENE HRANE Salsa umak je idealan za prijatelje i gledanje utakmice
Lako se pravi, a mnogo je ukusan.
Salsa sos
Sastojci:
500 g paradajza
1 glavica crnog luka
5 čenova belog luka
1 crvena paprika
2 kašike soka od limuna
6 kašika peršuna
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
Priprema:
Paradajz operite, oljuštite pa i isecite na kockice, ali ne stežite plodove jako da ne bi iscurio sok. Crni i beli luk oljuštite i krupno ih iseckajte, a papriku očistite od semenki i isecite na tanke kolutove. Kuvajte u šerpi dok ne provri, pa dodajte sok od limuna, so, biber i peršun. Servirajte toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.
BEŠAMEL SOS Savršeno ide uz ćufte i lazanje, i daje šmek svakom jelu, čista magija
Kremast i preukusan, a priprema je tako jednostavna.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)