PRILOG SA KOJIM NEĆETE POGREŠITI Grilovano povrće je poseban način ješćete stalno
Izbor je veliki.
Grilovano povrće
Sastojci:
1 plavi patlidžan
2 crvene paprike
1 veća tikvica
maslinovo ulje
sir (po ukusu, ako je post može biljni)
1/2 veze peršuna
sok od 1/2 limuna
so, biber
Priprema:
Povrće isecite na komade jednake veličine kako bi se ravnomerno izgrilovalo s obe strane. Svi komadi treba da budu jednake debljine, ne više od 2 cm. Povrće potopite u hladnu vodu na 30 minuta pre grilovanja. Da se ne bi lepilo za podlogu, povrće premažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i poprskajte limunovim sokom. Potom ređajte u tiganju tako da nije zgusnuto da bi moglo ravnomerno da se izgriluje. Kada je povrće gotovo, pospite peršunom i rendanim sirom.
SAVET Pre svake ture povrća premažite tiganj kašikom ulja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE ZAČINJENE HRANE Salsa umak je idealan za prijatelje i gledanje utakmice
Lako se pravi, a mnogo je ukusan.
LAGANI RUČAK PRED SUTRAŠNJI PRAZNIK Vegetarijanska musaka oduševiće svakog
Laka je za pripremu, a neće vas gristi savest kada je budete jeli.
ŠARENIŠ U TANJIRU! Ratatuj po posebnom receptu smazaćete za čas
Neprikosnoveno jelo.
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)