NIŠTA SE NE BACA! Iskoristite stabljike brokolija da napravite ukusnu i superzdravu večericu
Korišćenjem ne samo cvetova brokolija već i stabljike napravićete zdrav obrok, ali i smanjiti količinu otpada u svojoj kuhinji.
Testenina s brokolijem
Sastojci:
500 g cvetova i stabljika brokolija
2 čena belog luka
1 limun
120 ml neutralne pavlake (35% mm)
50 g rendanog kačkavalja
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte cvetiće i sitno iseckane komadiće stabljike brokolija i kratko pržite dok ne puste tečnost i malo poprime boju, oko pet minuta. Umešajte sitno seckani beli luk, koricu i sok od jednog limuna i držite još malo na vatri. Sipati slatku pavlaku i malo vode u kojoj se kuvala testenina, sačekati da provri, pa skloniti sa ringle. Na kraju umešajte parmezan i oceđenu testeninu. Dobro promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)