Varivo od kinoe i povrća, hitna pomoć ako držite dijetu
Osim što je odlična baza za salate, kinou možete da aromatizujete i servirate kao prilog, da napraviti vege pljeskavicuili od nje da pripremite kašu za doručak.
Varivo od kinoe i povrća
Sastojci:
1 kašika ulja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
3 stabljike celera
400 g pasulja iz konzerve
400 g paradajz pelata iz konzerve
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice origana
½ kašičice dimljene paprike
so, biber
180 g kinoe
1 l supe
400 ml vode
100 g smrznutog spanaća
Priprema:
Crni luk iseckati na kockice, beli luk iseći, šargarepu iseći na tanke krugove, a celer na polumesece. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte luk i pržite pet minuta. Dodajte beli luk i pržite oko 30 sekundi. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte dok malo ne omekšaju. Dok se povrće dinsta, pomoću mrežaste cediljke isperite kinou hladnom vodom, kao i pasulj. U šerpu dodajte kinou, pasulj, seckani paradajz i začine. Ulijte supu i vodu, pojačajte vatru, poklopite i sačekajte da provri. Smanjite vatru i lagano kuvajte pola sata. Produžite vreme kuvanja ako kinoa ne omekša. Umešajte spanać, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite sa ringle. Probajte i začinite po potrebi. Poslužite toplo sa parčetom tosta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)