Varivo od kinoe i povrća, hitna pomoć ako držite dijetu
Osim što je odlična baza za salate, kinou možete da aromatizujete i servirate kao prilog, da napraviti vege pljeskavicuili od nje da pripremite kašu za doručak.
Varivo od kinoe i povrća
Sastojci:
1 kašika ulja
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
3 stabljike celera
400 g pasulja iz konzerve
400 g paradajz pelata iz konzerve
½ kašičice suvog bosiljka
½ kašičice origana
½ kašičice dimljene paprike
so, biber
180 g kinoe
1 l supe
400 ml vode
100 g smrznutog spanaća
Priprema:
Crni luk iseckati na kockice, beli luk iseći, šargarepu iseći na tanke krugove, a celer na polumesece. Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte luk i pržite pet minuta. Dodajte beli luk i pržite oko 30 sekundi. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte dok malo ne omekšaju. Dok se povrće dinsta, pomoću mrežaste cediljke isperite kinou hladnom vodom, kao i pasulj. U šerpu dodajte kinou, pasulj, seckani paradajz i začine. Ulijte supu i vodu, pojačajte vatru, poklopite i sačekajte da provri. Smanjite vatru i lagano kuvajte pola sata. Produžite vreme kuvanja ako kinoa ne omekša. Umešajte spanać, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite sa ringle. Probajte i začinite po potrebi. Poslužite toplo sa parčetom tosta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)