PRAVI OBROK SAD ZA VREME POSTA Ćuftice od tunjevine napravite uveče i možete ih jesti i sutradan
Preukusne su.
Ćuftice od tunjevine
Sastojci:
30 g crnog luka
200 g kuvane leblebije
200 g tunjevine
2 čena belog luka
pola veze svežeg peršuna
so, biber
kumin
kapar po ukusu
brašno po potrebi
Za paniranje:
brašno, prezle
Za serviranje:
zelena salata
Priprema:
Sitno iseckati crni i beli luk, peršun, korijander, leblebiju samleti i pomešati sve sastojke sa tunom. Ostale začine dodati po ukusu i ako je smesa mnogo retka, dodati brašno da mogu lako da se oblikuju loptice od
oko 30 g. Oblikovane loptice ohladiti u zamrzivaču oko sat vremena, a potom napraviti smesu od piva i brašna, gustine poput mase za palačinke, umakati loptice u nju, ocediti, pa uvaljati u prezle. Ohladiti ponovo loptice još sat vremena, a potom propržiti do zlatnožute boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)