LETNJA SALATA S PILETINOM koju možete da ponesete i na posao, ali i na plažu
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
Letnja salata s piletinom
Sastojci:
Za marinadu:
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1/2 kašičice karija ili kurkume
1/2 kašičice aleve paprike
Za salatu:
500 g pilećih prsa
4 crvene paprike
200 g rukole
100 g pečuraka
150 g kukuruza šećerca
200 g čeri paradajza
1 čen belog luka izgnječen
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćet
1 kašika sveže seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Isecite piletinu i prelijte marinadom da stoje 30 minuta da meso upije ukuse marinade. Pecite meso na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Ispecite cele pečurke zajedno sa mesom. Operite i osušite povrće i isecite ga na trakice. U činiju dodajte čeri paradajz i pečene pečurke isečene na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu isečenu na trakice. U maslinovo ulje dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže seckani peršun. Prelijte salatu sosom i lagano promešajte kašikom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)