LETNJA SALATA S PILETINOM koju možete da ponesete i na posao, ali i na plažu
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.

Letnja salata s piletinom
Sastojci:
Za marinadu:
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1/2 kašičice karija ili kurkume
1/2 kašičice aleve paprike
Za salatu:
500 g pilećih prsa
4 crvene paprike
200 g rukole
100 g pečuraka
150 g kukuruza šećerca
200 g čeri paradajza
1 čen belog luka izgnječen
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćet
1 kašika sveže seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Isecite piletinu i prelijte marinadom da stoje 30 minuta da meso upije ukuse marinade. Pecite meso na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Ispecite cele pečurke zajedno sa mesom. Operite i osušite povrće i isecite ga na trakice. U činiju dodajte čeri paradajz i pečene pečurke isečene na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu isečenu na trakice. U maslinovo ulje dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže seckani peršun. Prelijte salatu sosom i lagano promešajte kašikom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)