LETNJA SALATA S PILETINOM koju možete da ponesete i na posao, ali i na plažu
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
Letnja salata s piletinom
Sastojci:
Za marinadu:
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1/2 kašičice karija ili kurkume
1/2 kašičice aleve paprike
Za salatu:
500 g pilećih prsa
4 crvene paprike
200 g rukole
100 g pečuraka
150 g kukuruza šećerca
200 g čeri paradajza
1 čen belog luka izgnječen
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćet
1 kašika sveže seckanog peršuna
so, biber
Priprema:
Isecite piletinu i prelijte marinadom da stoje 30 minuta da meso upije ukuse marinade. Pecite meso na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Ispecite cele pečurke zajedno sa mesom. Operite i osušite povrće i isecite ga na trakice. U činiju dodajte čeri paradajz i pečene pečurke isečene na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu isečenu na trakice. U maslinovo ulje dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže seckani peršun. Prelijte salatu sosom i lagano promešajte kašikom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)