Umesto ručka spremite ovu laganu LETNJU SALATU S POVRĆEM I PILETINOM i uživajte u toplim danima
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane pred nama.
Letnja salata s piletinom i povrćem
Sastojci:
500 g pilećih prsa
4 crvene paprike
1 mala glavica zelene salate
100 g pečuraka
150 g kukuruza šećerca
200 g čeri paradajza
1 kašičlica belog luka u prahu
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika sveže seckanog peršuna
so, biber
opciono avokado
Priprema:
Od pilećih prsa isecite odreske, utrljajte beli luk u prahu i malo ulja i ostavite 30 minuta da se ukusi marinade upiju u meso. Pecite na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Ispecite cele pečurke zajedno sa mesom. Operite i osušite povrće i isecite ga na tračice. U činiju dodajte čeri paradajz i pečene pečurke isečene na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu isečenu na trakice. Ako volite, dodajte kockice avokada. U maslinovo ulje dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže seckani peršun. Prelijte salatu sosom i lagano mešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA OBROK-SALATA idealna za dane kad vam se ne kuva, a ipak vam treba energija
Ova jednostavna letnja salata pruža vam brojne mogućnosti za eksperimentisnje i kombinovanje sastojaka, te je sjajan izbor onih dana kada ne znate šta biste jeli i niste spremni za višesatno kuvanje.
LETNJA SALATA S PILETINOM koju možete da ponesete i na posao, ali i na plažu
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)