Testenina sa tunjevinom i limunom: Brzinski ručak kada vam se baš žuri!
Ukusno, hranljivo i brzo...
Konzervirana tunjevina je rezervisana za pripremu brzih i ukusnih jela. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna hrana će zablistati! Priprema je zaista jednostavna i traje samo 15 minuta. Po želji u recept možete dodati masline i čeri paradajz ili rukolu. Obavezno probajte!
Testenina sa tunjevinom i limunom
Sastojci: 300 g testenine
4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za zalivanje
1 čen belog luka, sitno iseckan
250 g tunjevine iz konzerve u ekstra devičanskom maslinovom ulju, oceđene masline, rendana kora i sok od 1 limuna
so i biber
Postupak: Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte beli luk i dinstajte minut-dva. Dodajte oceđenu tunjevinu, a zatim i masline. Začinite solju i biberom po ukusu i umešajte limunov sok i koricu. Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine. Sve dobro promešajte i odmah poslužite, pokapajte sa malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)