Testenina sa tunjevinom i limunom: Brzinski ručak kada vam se baš žuri!

NajŽena

14:40

Zdravi zalogaji 0

Ukusno, hranljivo i brzo...

Pasta
Printscreen/YouTube/Vincenzo's Plate

Konzervirana tunjevina je rezervisana za pripremu brzih i ukusnih jela. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna hrana će zablistati! Priprema je zaista jednostavna i traje samo 15 minuta. Po želji u recept možete dodati masline i čeri paradajz ili rukolu. Obavezno probajte!

Testenina sa tunjevinom i limunom

Sastojci: 300 g testenine
4 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za zalivanje
1 čen belog luka, sitno iseckan
250 g tunjevine iz konzerve u ekstra devičanskom maslinovom ulju, oceđene masline, rendana kora i sok od 1 limuna
so i biber

Postupak: Skuvajte testeninu al dente prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte beli luk i dinstajte minut-dva. Dodajte oceđenu tunjevinu, a zatim i masline. Začinite solju i biberom po ukusu i umešajte limunov sok i koricu. Ocedite testeninu i dodajte je u sos od tunjevine. Sve dobro promešajte i odmah poslužite, pokapajte sa malo maslinovog ulja i ukrasite maslinama.

 

 

 

Komentari (0)

Loading