POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
Potrebno je
- 400 g bundeve
- 4 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1,5 l vode
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so
- biber
Priprema:
Oko pola sata kuvajte bundevu, šargerepu, krompir i crni luk. Ocedite vodu pa štapnim blenderom ispasirajte sastojke. Vratite na šporet pa posolite i pobiberite. Mešajte, pa kad provri, kuvajte još 3 minuta. Zatim, dodajte seckan peršun i beli luk. Dobro promešajte. Dekorišite potaž pavlakom ili kiselim mlekom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.
AROMATIČNI POTAŽ OD BUNDEVE Sočno predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte pavlaku kao prilog.
POTAŽ OD BUNDEVE Neodoljiva krem čorba zagrejaće vam dušu i telo
Kremast i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)