IZ BELEŽNICE KOMŠINICE JELE Projice s kiselom vodom, predivne, ukusne, nezaboravne
Umesto kukurzunog brašna iz vodenice potočare (koje je naravno bolje) može upotrebiti kukuruzno brašno kupljeno u radnjama

Sastojci
Možda vas zanima:

NAJBOLJE SU DOMAĆE Projice sa ajvarom koje svima uspevaju!
Jednostavan recept koji se brzo pravi.

STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve
Nezamenljiva je na trpezi domaćinstava sa zapada Srbije
2 jaja
200 g sitnog sira
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja mineralne vode
1 šolja ulja
so
Priprema
Pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli
U drugoj posudi umutiti jaja
Dodati sir, ulje i mineralnu (kiselu gaziranu vodu)
Izmešati i sipati u brašno
Smesu dobro sjediniti i stavljati u podmazane kalupe za projice
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C, desetak minuta
Smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još dvadesetak minuta
Kad projice lepo porumene izvaditi i služiti uz jogurt i suhomesnato ili uz kajmak
Predviđeno za oko 12 projica
Napomena: Ukoliko volite ljuto u testo možete dodati iseckanu ljutu papirčicu, pa ćete dobiti pikantnije pecivo

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)