IZ BELEŽNICE KOMŠINICE JELE Projice s kiselom vodom, predivne, ukusne, nezaboravne
Umesto kukurzunog brašna iz vodenice potočare (koje je naravno bolje) može upotrebiti kukuruzno brašno kupljeno u radnjama
Sastojci
2 jaja
200 g sitnog sira
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja mineralne vode
1 šolja ulja
so
Priprema
Pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli
U drugoj posudi umutiti jaja
Dodati sir, ulje i mineralnu (kiselu gaziranu vodu)
Izmešati i sipati u brašno
Smesu dobro sjediniti i stavljati u podmazane kalupe za projice
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C, desetak minuta
Smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još dvadesetak minuta
Kad projice lepo porumene izvaditi i služiti uz jogurt i suhomesnato ili uz kajmak
Predviđeno za oko 12 projica
Napomena: Ukoliko volite ljuto u testo možete dodati iseckanu ljutu papirčicu, pa ćete dobiti pikantnije pecivo
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)