IZ BELEŽNICE KOMŠINICE JELE Projice s kiselom vodom, predivne, ukusne, nezaboravne
Umesto kukurzunog brašna iz vodenice potočare (koje je naravno bolje) može upotrebiti kukuruzno brašno kupljeno u radnjama
Sastojci
2 jaja
200 g sitnog sira
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja mineralne vode
1 šolja ulja
so
Priprema
Pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, prašak za pecivo i malo soli
U drugoj posudi umutiti jaja
Dodati sir, ulje i mineralnu (kiselu gaziranu vodu)
Izmešati i sipati u brašno
Smesu dobro sjediniti i stavljati u podmazane kalupe za projice
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C, desetak minuta
Smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći još dvadesetak minuta
Kad projice lepo porumene izvaditi i služiti uz jogurt i suhomesnato ili uz kajmak
Predviđeno za oko 12 projica
Napomena: Ukoliko volite ljuto u testo možete dodati iseckanu ljutu papirčicu, pa ćete dobiti pikantnije pecivo
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)