MOŽE KAO DORUČAK ILI VEČERA ILI PRILOG UZ KISELI KUPUS Projara kakvu još niste probali, mekana, ukusna, prosto diše

trpeza.rs/S.Ć.

13:06

Bakina vanglica 0

Sa ovim receptom nema greške, preukusna projara ima uvek da vam uspe

MOŽE KAO DORUČAK ILI VEČERA ILI PRILOG UZ KISELI KUPUS Projara kakvu još niste probali, mekana, ukusna, prosto diše
foto:bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 1 šolja od jogurta belog brašna
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo

     

  • 1 mala šolja ulja (2 dl)
  • 1 šolja mineralne vode
  • 1/2 kašičica soli (ako je sir slan manje)
  • 1 kisela pavlaka (2 dl)
  • 200 g drobljenog sira


Priprema:

Umutiti jaja mutilicom pa dodati tečne sastojke, ulje i mineralnu vodu.  U tu smešu dodati belo brašno pomešano sa praškom za pecivo i projno brašno, pavlaku i so. Sve to izmešajte varjačom ili mikserom


Pre nego što dodate sir, probajte ga, ako nije dovoljno slan možete  u smešu dodati još malo soli. Sir potom dodajte i lagano umešajte u smešu. Ako vam se učini da je jako gusto, možete dodati još malo ulja, pavlake ili kisele vode

Đuveč tepsiju namažiteuljem i od gore pospite sa malo brašna, a potom lupkajte tepsiju odole da se brašno ravnomerno rasporedi. Višak brašna koji vam ostane otresite. Ulijte smešu u tepsiju da se ravnomerno razlije.

Proju sa sirom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na  200 stepeni C dok ne porumeni oko pola sataa.
Prijatno

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading