MOŽE KAO DORUČAK ILI VEČERA ILI PRILOG UZ KISELI KUPUS Projara kakvu još niste probali, mekana, ukusna, prosto diše
Sa ovim receptom nema greške, preukusna projara ima uvek da vam uspe
Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 šolja od jogurta belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala šolja ulja (2 dl)
- 1 šolja mineralne vode
- 1/2 kašičica soli (ako je sir slan manje)
- 1 kisela pavlaka (2 dl)
- 200 g drobljenog sira
Priprema:
Umutiti jaja mutilicom pa dodati tečne sastojke, ulje i mineralnu vodu. U tu smešu dodati belo brašno pomešano sa praškom za pecivo i projno brašno, pavlaku i so. Sve to izmešajte varjačom ili mikserom
Pre nego što dodate sir, probajte ga, ako nije dovoljno slan možete u smešu dodati još malo soli. Sir potom dodajte i lagano umešajte u smešu. Ako vam se učini da je jako gusto, možete dodati još malo ulja, pavlake ili kisele vode
Đuveč tepsiju namažiteuljem i od gore pospite sa malo brašna, a potom lupkajte tepsiju odole da se brašno ravnomerno rasporedi. Višak brašna koji vam ostane otresite. Ulijte smešu u tepsiju da se ravnomerno razlije.
Proju sa sirom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni oko pola sataa.
Prijatno
Možda vas zanima:
JEFTIN, A NEVEROVATNO DOBAR RUČAK Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta
Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.
BOLJE OD ORGINALA Palačinke od krompira i šunke, vrhunski užitak za doručak ili večeru
Ko jednom proba ove palačinke izuzetnog ukusa, praviće ih stalno
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)