BOLJE OD ORGINALA Palačinke od krompira i šunke, vrhunski užitak za doručak ili večeru
Ko jednom proba ove palačinke izuzetnog ukusa, praviće ih stalno

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVAKO SU NAŠE NANE DOČEKIVALE GOSTE Starinska torta sa orahom, vraća zaboravljeni ukus detinjstva
Po sastojcima a i ukusu mnogo podseća na čuvenu Reformu

MOŽE KAO DORUČAK ILI VEČERA ILI PRILOG UZ KISELI KUPUS Projara kakvu još niste probali, mekana, ukusna, prosto diše
Sa ovim receptom nema greške, preukusna projara ima uvek da vam uspe

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
- – 1 kg krompira
- – 200 g brašna
- – 200 ml mleka
- – 100 ml mineralne vode
- – 2 jaja
- – 250 g šunke
- – 2 čena belog luka
- – so, biber
- – peršun
- – ulje
- – 1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Krompir oljuštite, sitno narendajte i ocedite.
Dodajte brašno, mleko i šunku koju ste isekli na sitne rezance.
U to umešajte razmućena jaja, malo soli, biber, naseckani peršun, izgnječeni beli luk i suvi biljni začin. Na kraju dodajte mineralnu vodu.
U tiganju zagrijte malo ulja i ravnomerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smesu. Palačinke pecite sa obe strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Poslužiti sa salatom po izboru.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)