JEFTIN, A NEVEROVATNO DOBAR RUČAK Testenina sa sosem od pečenih paprika iz tegle, na stolu za manje od 15 minuta
Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” obrok.
Potrebno je:
- 1 pakovanje testenine
- 370 g pečenih i mariniranih paprika iz tegle
- pola šake svežeg bosiljka
- 250 ml neutralne pavlake
- 1/2 kašičice soli
- 1 1/2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 šaka parmezana
- 1/4 kašičice tucane ljute paprike
Priprema:
Stavite da se kuva testenina prema upustvu sa pakovanja.
Iseckajte paprike, dodajte im bosiljak i neutralnu pavlaku i sve izblendajte u blenderu ili ručnim blenderom. Dodajte soli.
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte iseckani beli luk, i posle pola minuta dodajte izblendane paprike. Kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zagreje, pa tome dodajte skuvanu testeninu. Sve promešajte, dodajte izrendani parmezan i tucanu ljutu papriku. Služite jelo odmah.
Možda vas zanima:
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
RUČAK ZA DANAS Šnicle u prelepom umaku sa paprikom i crnim lukom, sa pire krompir
Meso je toliko mekano da se raspada, a najbolje je ako ga poslužite sa pire krompirom
OMILJENI OBROK ZA CELU PORODICU Paprika punjena šunkom i sirom, kombinacija za pamćenje
Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet
OVAKO SU NAŠE NANE DOČEKIVALE GOSTE Starinska torta sa orahom, vraća zaboravljeni ukus detinjstva
Po sastojcima a i ukusu mnogo podseća na čuvenu Reformu
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)