PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
Potrebno je:
Testo:
– 500 g brašna
– 1 jaje
– 250 ml tople vode
– 5 g instant kvasca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica šećera
Za premaz:
– 1 žumance
– 100 ml jogurta
– malo soli
– 1 kašika ulja
I još:
– parče gaude
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti prekriveno, da se udvostruči. Zatim, na pobrašnjenoj radnoj plohi podeliti testo na loptice. Svaku lopticu razvaljati, pa staviti u pleh, obložen papirom.
Sjediniti žumance, jogurt, ulje i so. Smesom premazati lepinje. Preko narendati sir, pa ostaviti 10-tak minuta. Pećnicu zagrijati na 220 C.
Peći 5 minuta na 220 C, pa još nekih 5 minuta na 200 C. Poslužiti tople lepinje, uz kiselu pavlaku, jogurt, salatu…
Možda vas zanima:
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)