Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću

alo.rs/I. V.

14:00

Bakina vanglica 0

Otišli smo na Mačkat kod deda Miloja, od milošte zvanog Mika, koji ima specijalan recept za pravljenje jagnjetine.

Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću
Printscreen/Youtube

 

Specijalitet od jagnjetine

Sastojci:

1,5 kg jagnjećih kotleta (ili but)

600 g krompira (po mogućnosti beli)

sok od 2 limuna

peršun

supa od povrća

maslinovo ulje

Priprema:

Narežite jagnjetinu na male komade, posolite, pobiberite i pustite da odstoji četvrt sata. Izdinstajte u većoj posudi na 4-5 kašika ulja, dodajte sok od 2 limuna, podlijte s kutlačom supe od povrća, posolite i pobiberite pa poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri sat vremena. Oljuštite krompir, nasecite ga na kockice i stavite u posudu s jagnjetinom. Ponovno poklopite i nastavite da kuvate još pola sata na laganoj vatri. Kad su jagnjetina i krompir kuvani, dodajte seckani peršun i poslužite ovo ukusno jelo.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading