Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću
Otišli smo na Mačkat kod deda Miloja, od milošte zvanog Mika, koji ima specijalan recept za pravljenje jagnjetine.

Možda vas zanima:

SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze
Savršeno pečenje iz rerne

JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
Specijalitet od jagnjetine
Sastojci:
1,5 kg jagnjećih kotleta (ili but)
600 g krompira (po mogućnosti beli)
sok od 2 limuna
peršun
supa od povrća
maslinovo ulje
Priprema:
Narežite jagnjetinu na male komade, posolite, pobiberite i pustite da odstoji četvrt sata. Izdinstajte u većoj posudi na 4-5 kašika ulja, dodajte sok od 2 limuna, podlijte s kutlačom supe od povrća, posolite i pobiberite pa poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri sat vremena. Oljuštite krompir, nasecite ga na kockice i stavite u posudu s jagnjetinom. Ponovno poklopite i nastavite da kuvate još pola sata na laganoj vatri. Kad su jagnjetina i krompir kuvani, dodajte seckani peršun i poslužite ovo ukusno jelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)