Deda Mile iz Mačkata otkrio nam je ovaj recept za SOČNU JAGNJETINU lepi se za prste, sanja se noću
Otišli smo na Mačkat kod deda Miloja, od milošte zvanog Mika, koji ima specijalan recept za pravljenje jagnjetine.
Specijalitet od jagnjetine
Sastojci:
1,5 kg jagnjećih kotleta (ili but)
600 g krompira (po mogućnosti beli)
sok od 2 limuna
peršun
supa od povrća
maslinovo ulje
Priprema:
Narežite jagnjetinu na male komade, posolite, pobiberite i pustite da odstoji četvrt sata. Izdinstajte u većoj posudi na 4-5 kašika ulja, dodajte sok od 2 limuna, podlijte s kutlačom supe od povrća, posolite i pobiberite pa poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri sat vremena. Oljuštite krompir, nasecite ga na kockice i stavite u posudu s jagnjetinom. Ponovno poklopite i nastavite da kuvate još pola sata na laganoj vatri. Kad su jagnjetina i krompir kuvani, dodajte seckani peršun i poslužite ovo ukusno jelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze
Savršeno pečenje iz rerne
JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)