Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima
Mesna rolada koja je idealna za svečane trenutke i okupljanje porodice za zajedničkim stolom.
Sočna jagnjeća rolada
Sastojci:
400 g jagnjećeg buta
1 glavica kiselog kupusa
200 g slanine
3 čena belog luka
3 kašike seckanog peršuna
jagnjeći bujon
svinjska mast
so, biber
Priprema:
Zamolite mesara da vam odvoji meso od butne kosti, pa od njih skuvajte bujon. Naseckajte sitno slaninu, beli luk i peršun, dodajte biber i sve dobro izmešajte. Jagnjetinu posolite. Slaninu i povrće rasporedite podjednako po mesu i zarolajte sve zajedno, te povežite kuhinjskim konopcem. Zapecite roladu sa svih strana na vreloj masti. Operite listove kupusa i složite jedan do drugog tako da možete celu roladu da zamotate u listove. Vratite roladu s kupusom na masnoću, nalijte bujon do pola rolade i pecite u rerni 4 sata na 150 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze
Savršeno pečenje iz rerne
JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)