Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima

alo.rs/I. V.

15:30

Sezonski recepti 0

Mesna rolada koja je idealna za svečane trenutke i okupljanje porodice za zajedničkim stolom.

Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima
Schutterstock

 

Sočna jagnjeća rolada

Sastojci:

400 g jagnjećeg buta

1 glavica kiselog kupusa

200 g slanine

3 čena belog luka

3 kašike seckanog peršuna

jagnjeći bujon

svinjska mast

so, biber

Priprema:

Zamolite mesara da vam odvoji meso od butne kosti, pa od njih skuvajte bujon. Naseckajte sitno slaninu, beli luk i peršun, dodajte biber i sve dobro izmešajte. Jagnjetinu posolite. Slaninu i povrće rasporedite podjednako po mesu i zarolajte sve zajedno, te povežite kuhinjskim konopcem. Zapecite roladu sa svih strana na vreloj masti. Operite listove kupusa i složite jedan do drugog tako da možete celu roladu da zamotate u listove. Vratite roladu s kupusom na masnoću, nalijte bujon do pola rolade i pecite u rerni 4 sata na 150 stepeni.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

https://trpeza.alo.rs/slatki-kutak/vesti/39670/kazu-da-je-nalik-svarcvald-torti-desert-cudnog-imena-i-jos-cudnovatijeg-ukusa/vest

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading