Ne mora pečenje da se jede samo za praznike SOČNA JAGNJEĆA ROLADA koja se topi u ustima
Mesna rolada koja je idealna za svečane trenutke i okupljanje porodice za zajedničkim stolom.

Možda vas zanima:

SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze
Savršeno pečenje iz rerne

JAGNJETINA S KAJSIJAMA, NEODOLJIV SPOJ Recept za egzotičan ručak koji ćete obožavati
Kombinacija jagnjećeg mesa, suvih kajsija i karija je zadovoljstvo za sva čula...
Sočna jagnjeća rolada
Sastojci:
400 g jagnjećeg buta
1 glavica kiselog kupusa
200 g slanine
3 čena belog luka
3 kašike seckanog peršuna
jagnjeći bujon
svinjska mast
so, biber
Priprema:
Zamolite mesara da vam odvoji meso od butne kosti, pa od njih skuvajte bujon. Naseckajte sitno slaninu, beli luk i peršun, dodajte biber i sve dobro izmešajte. Jagnjetinu posolite. Slaninu i povrće rasporedite podjednako po mesu i zarolajte sve zajedno, te povežite kuhinjskim konopcem. Zapecite roladu sa svih strana na vreloj masti. Operite listove kupusa i složite jedan do drugog tako da možete celu roladu da zamotate u listove. Vratite roladu s kupusom na masnoću, nalijte bujon do pola rolade i pecite u rerni 4 sata na 150 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)