SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze

Trpeza/ V.V.

19:02

Sezonski recepti 0

Savršeno pečenje iz rerne

SOČNI JAGNJEĆI BUT SA ZAČINIMA Glavna zvezda svake trpeze
Foto: Shutterstock

Začinjen jagnjeći but

Sastojci:

2 kg jagnjećeg buta

200 ml crvenog vina

1 crni luk

3 čena belog luka

4 kašike senfa

2 lovorova lista

2-3 grančice svežeg ruzmarna

1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

1 kašika soli

1 kašičica bibera

1 kašika mlevene paprike

Priprema:

Beli luk očistite i izgnječite. Pola količine pomešajte sa senfom, solju, biberom i dve kašike vode. Namažite meso sa svih strana i ostavite da stoji 6-7 sati. Stavite u pleh podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, dodajte ostatak belog luka, lovor, ruzmarin i sipajte u pleh. Meso prelijte sa 100 ml vina i vratite da se peče. Na pola sata meso prelivajte tečnošću iz pleha, a pred kraj prelijte sa ostatkom vina koje ste pomešali sa 200 ml vode. Isključite rernu, a meso ostavite još pola sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading