NEMA BOLJE DOK JE NAPOLJE MINUS Sočna govedina i aromatične jabuke u GOVEĐEM GULAŠU
Ovaj goveđi gulaš od jabuka savršen je za hladne zimske dane. Ukusan gulaš pun mekane govedine, jabuka i začina topi se u ustima.
Goveđi gulaš s medom i jabukama
Sastojci:
600 g junećeg mesa
2 kašike ulja
1 kašika meda
1 kašika koncentrata paradajza
2 čena belog luka
1 lovorov list
500 ml goveđeg bujona
250 g crnog luka
3 šargarepe
400 g jabuka
sok od limuna
so, biber
Priprema:
Operite i osušite kockice mesa. Propržite ih na zagrejanom ulju da se napravi korica. Pomešajte med i koncentrat paradajza. Beli luk iseckajte sitno i dodajte mesu s lovorovim listom i bujonom. Kuvajte oko sat. Posolite i pobiberite. Crni luk i šargarepu očistite i iseckajte. Dodajte povrće u meso i kuvajte još 30 minuta. . Jabuke isecite na kocke i ubacite 15 minuta pred kraj kuvanja dodajte malo limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)