PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite goveđi gulaš po bakinom receptu
Recept je jedinstven.
Goveđi gulaš
Sastojci:
1 kg govedine
6 čenova belog luka
4 glavice crvenog luka
3 šargarepe
2 lovorova lista
2 dl crnog vina
1 dl pasiranog paradajza
2 kašičice crvene paprike
1 kašičica kima
1,5 kašika vinskog sirćeta
1 vezica peršuna
voda
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte luk sitno, šargarepu krupno, a beli luk oljuštite. Govedinu narežite na kockice. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte čenove belog luka i začine, pustite da se kratko proprže, pa dodajte meso. Promešajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i dinstajte 5 minuta. Dodajte pire od paradajza, vinsko sirće, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata, uz povremeno dodavanje vode. Kada je gulaš gotov, posipite grubo naseckani svež peršunov list i servirajte uz palentu, testeninu, njoke...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!
POČNITE DAN ENERGETSKIM NAMAZOM Daće vam energije za ceo dan!
Oduševiće vas koliko je ukusno.
KAO DA STE U KOLUMBIJI Piletina u kokosovom mleku je nešto očaravajuće
Recept stiže iz Južne Amerike.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)