PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite goveđi gulaš po bakinom receptu
Recept je jedinstven.

Goveđi gulaš
Možda vas zanima:

NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.

SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!

POČNITE DAN ENERGETSKIM NAMAZOM Daće vam energije za ceo dan!
Oduševiće vas koliko je ukusno.

KAO DA STE U KOLUMBIJI Piletina u kokosovom mleku je nešto očaravajuće
Recept stiže iz Južne Amerike.
Sastojci:
1 kg govedine
6 čenova belog luka
4 glavice crvenog luka
3 šargarepe
2 lovorova lista
2 dl crnog vina
1 dl pasiranog paradajza
2 kašičice crvene paprike
1 kašičica kima
1,5 kašika vinskog sirćeta
1 vezica peršuna
voda
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte luk sitno, šargarepu krupno, a beli luk oljuštite. Govedinu narežite na kockice. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte čenove belog luka i začine, pustite da se kratko proprže, pa dodajte meso. Promešajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i dinstajte 5 minuta. Dodajte pire od paradajza, vinsko sirće, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata, uz povremeno dodavanje vode. Kada je gulaš gotov, posipite grubo naseckani svež peršunov list i servirajte uz palentu, testeninu, njoke...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)