PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite goveđi gulaš po bakinom receptu
Recept je jedinstven.
Goveđi gulaš
Sastojci:
1 kg govedine
6 čenova belog luka
4 glavice crvenog luka
3 šargarepe
2 lovorova lista
2 dl crnog vina
1 dl pasiranog paradajza
2 kašičice crvene paprike
1 kašičica kima
1,5 kašika vinskog sirćeta
1 vezica peršuna
voda
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Iseckajte luk sitno, šargarepu krupno, a beli luk oljuštite. Govedinu narežite na kockice. Na maslinovom ulju propržite luk, dodajte čenove belog luka i začine, pustite da se kratko proprže, pa dodajte meso. Promešajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i dinstajte 5 minuta. Dodajte pire od paradajza, vinsko sirće, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata, uz povremeno dodavanje vode. Kada je gulaš gotov, posipite grubo naseckani svež peršunov list i servirajte uz palentu, testeninu, njoke...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
SALATA KOJA USPORAVA STARENJE! Sve zdravi sastojci u vašoj činiji
Obilje vitamina!
POČNITE DAN ENERGETSKIM NAMAZOM Daće vam energije za ceo dan!
Oduševiće vas koliko je ukusno.
KAO DA STE U KOLUMBIJI Piletina u kokosovom mleku je nešto očaravajuće
Recept stiže iz Južne Amerike.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)