OTKRIVAMO TAJNU PITA IZ PEKARE Koristite ovaj preliv i svaka će biti vazdušasta!
Preliv stavljajte u slane i slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom.
Sastojci:
1 suvi kvasac
2 šolje mleka
1 šolja ulja
7 kašika brašna
so ili šećer (u zavisnosti od toga kakvu pitu pravite)
Piprema:
Sve sastojke pomešajte u činiji. Svaku koru premažite ovom smesom, pa je filujete na uobičajen način pripremljenim filom. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA POMERA GREJE DUŠU I TELO A nećete biti gladni do večere
Mekana i sočna, savršeno ide uz jogurt.
TURSKA PITA SA SIROM Ima krckavu koricu, a unutra je lisnata i sočna kao burek!
Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti.
ODMAH NAPRAVITE DUPLU MERU! Rolnice sa sirom od gotovih kora, krckave i preukusne!
Idealno rešenje za brzi obrok.
VLAŠKA PITA SA SIROM Savršeno lisnata sa krckavom koricom, kad je probate stalno ćete je praviti!
Za ovakvu pitu se vredi potruditi i razvući kore od testa.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)