ĐEVRECI KAO IZ PEKARE Savršeno izgledaju, a još lepši ukus imaju!
Oduševite ukućane savršenim pecivom.
Sastojci:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
500 ml mleka
200 g susama
1 kašikica šećera
2 kašike masti
2 kašikice soli
1 jaje
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Razmutiti kvasac s kašicicom šećera u malo toplog mleka. Sačekati da nadođe. Dodati mast, jaje, so i ostatak toplog mleka. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Premesiti i razviti oklagijom. Modlom vaditi krugove, a zatim manjom modlom izvaditi sredinu iz svakog kruga. Đevreke premazati umućenim jajetom, a potom ih umočiti u susam. Poređati ih u podmazanu tepsiju. Ostaviti da odstoje 15 minuta, dok se rerna greje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE OD SIRA Savršene grickalice za druženje s prijateljima
Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.
PUŽIĆI SA MAKOM BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)