ĐEVRECI KAO IZ PEKARE Savršeno izgledaju, a još lepši ukus imaju!

Trpeza/ V.V.

09:01

Bakina vanglica 0

Oduševite ukućane savršenim pecivom.

ĐEVRECI KAO IZ PEKARE Savršeno izgledaju, a još lepši ukus imaju!
Shutterstock

Sastojci:

1 kg brašna

1 kocka kvasca

500 ml mleka

200 g susama

1 kašikica šećera

2 kašike masti

2 kašikice soli

1 jaje

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Razmutiti kvasac s kašicicom šećera u malo toplog mleka. Sačekati da nadođe. Dodati mast, jaje, so i ostatak toplog mleka. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Premesiti i razviti oklagijom. Modlom vaditi krugove, a zatim manjom modlom izvaditi sredinu iz svakog kruga. Đevreke premazati umućenim jajetom, a potom ih umočiti u susam. Poređati ih u podmazanu tepsiju. Ostaviti da odstoje 15 minuta, dok se rerna greje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading