ĐEVRECI KAO IZ PEKARE Savršeno izgledaju, a još lepši ukus imaju!
Oduševite ukućane savršenim pecivom.
Sastojci:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
500 ml mleka
200 g susama
1 kašikica šećera
2 kašike masti
2 kašikice soli
1 jaje
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Razmutiti kvasac s kašicicom šećera u malo toplog mleka. Sačekati da nadođe. Dodati mast, jaje, so i ostatak toplog mleka. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Premesiti i razviti oklagijom. Modlom vaditi krugove, a zatim manjom modlom izvaditi sredinu iz svakog kruga. Đevreke premazati umućenim jajetom, a potom ih umočiti u susam. Poređati ih u podmazanu tepsiju. Ostaviti da odstoje 15 minuta, dok se rerna greje. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE OD SIRA Savršene grickalice za druženje s prijateljima
Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.
PUŽIĆI SA MAKOM BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
JEFTINA, A FANTASTIČNA! Pita sa jogurtom, gotova za tili čas!
Odlična za doručak ili večeru.
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne su, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli!
Odličan doručak ili večera uz šolju jogurta.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)