OSVOJIĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ Pogačice punjene belim lukom i mocarelom
Možete ih jesti za doručak, ili večeru, ali i između obroka
Sastojci:
- 250 g (2 šolje) brašna
- 1 kašičica instant suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 125 ml (1/2 šolje) toplog mleka
- 1 veliko jaje
- malo iseckanog vlašca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 3 kašike putera
Fil:
- 2 sveže mocarele
- so
- biber
- peršun
Preliv:
- 2 kašike putera
- 1 jaje
- parmezan
- hlebne mrvice
Priprema:
Prosejte brašno, dodajte mu šećer i kvasac rastopljen u toplom mleku, Dodajte umućeno jaje, malo seckanog vlašca, so i beli luk u granulama. Malo izmešajte i dodajte omekšali puter. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine i dobije meko testo (malo da bude lepljivo). Pokrijte čistom krpom i ostavite da nadođe.
Mocarelu isecite na komadiće, pa začinite solju, biberom i peršunom po ukusu i izmešajte. Nadošlo testo premesite varjačom, pa istresite na pobrašnjanu podlogu. Dodajte brašno i premesite, pa oblikujte u lotu i ostavite još malo da nadođe. Isecite na 16 delova i svaku oblikujte u mini lepinju. U sredinu svake stavite komad mocarele, pa formirajte pogačicu. Rasporedite ih u nauljan pleh.
Pomešajte 2 kašike istopljenog putera i pola umućenog jajeta. Smesom premažite pogačice, pa preko pospite parmezanom i hlebnim mrvicama. Pecite 25 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni C.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)