FINE, VAZDUŠASTE, MEKANE Uz ovaj trik i jedan sastojak palačinke neće biti žilave
Spremate ih celog života, ali za ovu foru niste čule
Da bi vam palačinke ispale mekane, treba da ih pripremate na potpuno isti način. Jedina tajna je u razdvajanju žumanaca i belanaca.
Žumanca standardno ubacite na početku, a belanca umutite i dodajte na kraju, kao kada spremate američku verziju popularne poslastice. Naravano, u našoj verziji smesa treba da bude standardno retka.
Ako ih spremate uveče, a iza vas ostane nekoliko komada, obavezno ih poklopite, kako biste sačuvali svežinu. Ujutru će biti podjednako meke.
Ako želite da postignete još jači efekat, mekanije će biti ako dodate malo svinjske masti.
Takoše, vazušasta struktura postiže se i ako u smesu ubacite 20 grama otopljenog putera.
Možda vas zanima:
Zaboravite vodu i mleko, ovaj sastojak čini čudo
Garantujemo da ovakvo dobro testo za palačinke niste nikada probali. Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome
NAPRAVITE SAVRŠENE PALAČINKE Ovo pravilo određuje koliko jaja, a koliko brašna ide u smesu
Nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne
RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA U smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak i biće vazdušaste, mekane i ukusne
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)