FINE, VAZDUŠASTE, MEKANE Uz ovaj trik i jedan sastojak palačinke neće biti žilave

TRPEZA.RS

05:23

Bakina vanglica 0

Spremate ih celog života, ali za ovu foru niste čule

palačinke
Shutterstock

Da bi vam palačinke ispale mekane, treba da ih pripremate na potpuno isti način. Jedina tajna je u razdvajanju žumanaca i belanaca.

Žumanca standardno ubacite na početku, a belanca umutite i dodajte na kraju, kao kada spremate američku verziju popularne poslastice. Naravano, u našoj verziji smesa treba da bude standardno retka.

Ako ih spremate uveče, a iza vas ostane nekoliko komada, obavezno ih poklopite, kako biste sačuvali svežinu. Ujutru će biti podjednako meke.

Ako želite da postignete još jači efekat, mekanije će biti ako dodate malo svinjske masti.

Takoše, vazušasta struktura postiže se i ako u smesu ubacite 20 grama otopljenog putera.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading