FINE, VAZDUŠASTE, MEKANE Uz ovaj trik i jedan sastojak palačinke neće biti žilave
Spremate ih celog života, ali za ovu foru niste čule
Da bi vam palačinke ispale mekane, treba da ih pripremate na potpuno isti način. Jedina tajna je u razdvajanju žumanaca i belanaca.
Žumanca standardno ubacite na početku, a belanca umutite i dodajte na kraju, kao kada spremate američku verziju popularne poslastice. Naravano, u našoj verziji smesa treba da bude standardno retka.
Ako ih spremate uveče, a iza vas ostane nekoliko komada, obavezno ih poklopite, kako biste sačuvali svežinu. Ujutru će biti podjednako meke.
Ako želite da postignete još jači efekat, mekanije će biti ako dodate malo svinjske masti.
Takoše, vazušasta struktura postiže se i ako u smesu ubacite 20 grama otopljenog putera.
Možda vas zanima:
Zaboravite vodu i mleko, ovaj sastojak čini čudo
Garantujemo da ovakvo dobro testo za palačinke niste nikada probali. Palačinke su omiljena, brza poslastica svakome
NAPRAVITE SAVRŠENE PALAČINKE Ovo pravilo određuje koliko jaja, a koliko brašna ide u smesu
Nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne
RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA U smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak i biće vazdušaste, mekane i ukusne
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici
JEDNOSTAVAN TRIK ZA NAJMEKŠE PALAČINKE Prosto će se topiti u ustima
Dodavanjem pola čaše ovog napitka osetićete ogromnu razliku:biće mekane kao duša, vazdušaste i sočne.
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)