NAPRAVITE SAVRŠENE PALAČINKE Ovo pravilo određuje koliko jaja, a koliko brašna ide u smesu
Nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne
Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica.
Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne. Tajna je u količini i kvalitetu pojedinih sastojka.
Кoliko jaja dodati u testo?
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti meru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
Možda vas zanima:
EGZOTIČNI UKUS ORIJENTA Za arapske palačinke kažu da su najbolje na svetu
Varijacija na temu arapskih palačinki ima puno – razlijkuju se u veličini, nadevima, kao i načinu pripreme, a nakon punjenja se mogu odmah poslužiti, ili pak ispržiti u ulju ili ispeći, navodi Punkufer
RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA U smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak i biće vazdušaste, mekane i ukusne
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici
STARINSKA POSLASTICA U NOVOM RUHU Palačinka sa pudingom i šumskim voćem, vrhunsko zadovoljstvo
Nema ko ne voli palačinke, a ako ih napravite sa pudingom i šumskim voćem, užitak će biti višestruk
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)