NAPRAVITE SAVRŠENE PALAČINKE Ovo pravilo određuje koliko jaja, a koliko brašna ide u smesu
Nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne
Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica.
Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne. Tajna je u količini i kvalitetu pojedinih sastojka.
Кoliko jaja dodati u testo?
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti meru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
Možda vas zanima:
EGZOTIČNI UKUS ORIJENTA Za arapske palačinke kažu da su najbolje na svetu
Varijacija na temu arapskih palačinki ima puno – razlijkuju se u veličini, nadevima, kao i načinu pripreme, a nakon punjenja se mogu odmah poslužiti, ili pak ispržiti u ulju ili ispeći, navodi Punkufer
RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA U smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak i biće vazdušaste, mekane i ukusne
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici
STARINSKA POSLASTICA U NOVOM RUHU Palačinka sa pudingom i šumskim voćem, vrhunsko zadovoljstvo
Nema ko ne voli palačinke, a ako ih napravite sa pudingom i šumskim voćem, užitak će biti višestruk
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija, a sada u posnoj varijanti
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)