RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA U smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak i biće vazdušaste, mekane i ukusne

trpeza.rs

14:31

Bakina vanglica 0

Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će doprineti da i dan posle uživate u omiljenoj poslastici

palačinke
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo. Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading