SLANA PITA Proja sa sremušem je pravi prolećni doručak, a ostaće i za večeru
Jednostavna je za pripremu, a izdašna.
Sastojci:
2 jajeta
1/2 kašičice soli
1 šoljica ulja
1 šoljica pšeničnog brašna
1 šoljica palente
1 šolja kukuruznog brašna
1 veza sremuša
1 manja kriška tvrdog sira
1 šolja mleka
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa solju. Dodajte sve tečne sastojke, sjedinite, pa umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte iseckan sremuš, izdrobljen sir i sjedinite kašikom. Sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRAVA DOMAĆA KUKURUZNA PROJA Fantastičan recept uz dodatak SPANAĆA
Dopašće se i najmlađima.
PO BAKINOM RECEPTU Starinska proja sa blitvom, uvek se traži parče više!
Kada ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, ovo je najbrže rešenje, a može se jesti i sutradan.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)