DOMAĆE MINI ZEMIČKE Odlične su za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba
Dajemo vam recept za fantastično pecivo.
Sastojci:
400 ml mleka
300 g brašna
20 g kvasca
2 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
Priprema:
U mleko staviti šećer, zagrejati, pa dodati kvasac i ostaviti da naraste. U polovinu brašna dodati so i ulje, zatim nadošao kvasac i uz mešanje dodavati ostatak brašna. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da raste 30 minuta. Razviti na pola centimetra debljine i pomoću čaše vaditi krugove i oblikovati zemičke. Ređati ih u pleh, premazati umućenim jajima i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
UPLOVITE U NOVI DAN! Recept za čamčiće detaljno nam je objasnila kulinarska blogerka Dina Đekić
Mirišljavo pecivo sa nadevom je odličan izbor za slatki doručak ili užinu.
ZASLADITE DAN Savršene pogačice od čokolade
Možete ih jesti kao slatki doručak ili popodnevnu užinu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)