DOMAĆE MINI ZEMIČKE Odlične su za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba

Trpeza/ V.V.

08:00

Bakina vanglica 0

Dajemo vam recept za fantastično pecivo.

DOMAĆE MINI ZEMIČKE Odlične su za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba
Shutterstock

Sastojci:

400 ml mleka

300 g brašna

20 g kvasca

2 jaja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

50 ml ulja

Priprema:

U mleko staviti šećer, zagrejati, pa dodati kvasac i ostaviti da naraste. U polovinu brašna dodati so i ulje, zatim nadošao kvasac i uz mešanje dodavati ostatak brašna. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da raste 30 minuta. Razviti na pola centimetra debljine i pomoću čaše vaditi krugove i oblikovati zemičke. Ređati ih u pleh, premazati umućenim jajima i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading