DOMAĆE MINI ZEMIČKE Odlične su za pravljenje sendviča, a mogu se jesti i umesto hleba
Dajemo vam recept za fantastično pecivo.
Sastojci:
400 ml mleka
300 g brašna
20 g kvasca
2 jaja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 ml ulja
Priprema:
U mleko staviti šećer, zagrejati, pa dodati kvasac i ostaviti da naraste. U polovinu brašna dodati so i ulje, zatim nadošao kvasac i uz mešanje dodavati ostatak brašna. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da raste 30 minuta. Razviti na pola centimetra debljine i pomoću čaše vaditi krugove i oblikovati zemičke. Ređati ih u pleh, premazati umućenim jajima i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Pravi se sa suvim kvascem, meka je i bogata filom pa ne možeš da prestaneš da jedeš!
Štrudla je poslastica od testa, ali je odlična i kao slatka užina uz šolju čaja ili mleka.
DOMAĆE ZEMIČKE ZA SENDVIČE Vazdušaste i mekane kao duša!
Pecivo koje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ga jesti umesto hleba.
UPLOVITE U NOVI DAN! Recept za čamčiće detaljno nam je objasnila kulinarska blogerka Dina Đekić
Mirišljavo pecivo sa nadevom je odličan izbor za slatki doručak ili užinu.
ZASLADITE DAN Savršene pogačice od čokolade
Možete ih jesti kao slatki doručak ili popodnevnu užinu.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)