MEKE KAO PAMUK Napravite kiflice koje su obeležje Vranja, a po receptu starih baka
Dopašće vam se ovo testo.
Kiflice
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!

MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
Sastojci:
250 ml mleka
250 ml vode
20 g kvasca
3 jajeta
100 ml ulja
1 kašika belog vina
1 kašika belog sirćeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
800-1000 g brašna
250 g margarina
Priprema:
Testo: u 250 ml tople vode i 250 ml toplog mleka, dodati kašiku šećera i kvasac. U brašnu napraviti udubljenje i ubaciti 3 jajeta, 2 male šoljice ulja, po kašiku belog sirćeta i belog vina, kašičicu soli, i kvasac.
Umesiti i ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti testo i podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu razvući u krug.
Istopiti margarin, premazati obilno svaki krug testa. Slagati po 4 kruga jedan na drugi, ali onaj na vrhu prevrnite, tako da odozgo bude suva strana bez margarina. Ukupno ste dobili na 4 mesta po 4 kruga. Svaki krug dobro razvući, kao za svake kiflice. Punite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)