MEKE KAO PAMUK Napravite kiflice koje su obeležje Vranja, a po receptu starih baka
Dopašće vam se ovo testo.
Kiflice
Sastojci:
250 ml mleka
250 ml vode
20 g kvasca
3 jajeta
100 ml ulja
1 kašika belog vina
1 kašika belog sirćeta
1 kašika šećera
1 kašičica soli
800-1000 g brašna
250 g margarina
Priprema:
Testo: u 250 ml tople vode i 250 ml toplog mleka, dodati kašiku šećera i kvasac. U brašnu napraviti udubljenje i ubaciti 3 jajeta, 2 male šoljice ulja, po kašiku belog sirćeta i belog vina, kašičicu soli, i kvasac.
Umesiti i ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti testo i podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu razvući u krug.
Istopiti margarin, premazati obilno svaki krug testa. Slagati po 4 kruga jedan na drugi, ali onaj na vrhu prevrnite, tako da odozgo bude suva strana bez margarina. Ukupno ste dobili na 4 mesta po 4 kruga. Svaki krug dobro razvući, kao za svake kiflice. Punite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)