PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
![trpeza](/data/images/2023-06-15/57276_kip-loren_f.png?timestamp=1686952800)
Kiš loren
Sastojci:
Za testo:
200 g mekog brašna
100 g margarina
1 jaje
malo soli
Za 1. nadev:
200 g dimljene pečenice
100 g rendanog kačkavalja
100 g mariniranih šampinjona
Za 2. nadev:
1 praziluk
100 g svežih šampinjona
1 paprika
1 tikvica
Za preliv:
3 jajeta
200 ml kisele pavlake
Priprema:
U brašno dodati puter isečen na listiće koji je stajao na sobnoj temperaturi. Rukama utrljavati masnoću i umesiti glatko testo. Dodati jaje i sve lepo izmešati. Testo ostaviti 15 minuta u frižideru. Sitno iseckati pečenicu i šampinjone, a kačkavalj narendati. Testo rastanjiti i njime obložiti pleh za kiš. Ivice treba malo da vire. Preko testa staviti prvi i drugi nadev, ali za drugi je prethodno potrebno malo propržiti pečurke, praziluk, papriku i tikvice. Poređati na polovini jedan nadev, a na drugoj polovini drugi. Preliti umućenim jajima s kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![TRADICIONALNA FINSKA PITA Preukusna KARELIJSKA pita oduševiće svakog ko je bude probao](/data/images/2022-01-20/19234_pidee_f.png)
![trpeza](/data/images/2023-06-20/57596_delfina-iacub-jdas0hvaevi-unsplash_f.jpg)
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
![trpeza](/data/images/2023-06-14/57248_shutterstock-1963597996_f.jpg)
![kazandibi](/data/images/2024-07-08/93338_shutterstock-727188481_f.jpg)
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
![brigadero](/data/images/2024-06-27/92231_shutterstock-2405218737_f.jpg)
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
![meksička supa od kukuruza](/data/images/2024-06-26/92151_shutterstock-2433915299_f.jpg)
MEKSIČKA SUPA OD KUKURUZA Krepi organizam u trenu, a budi sva čula
Drugačija i aromatična, za pravo uživanje.
![cureki](/data/images/2024-06-24/91871_cureki_f.jpg)
CUREKI Grčka pletenica za prave sladokusce, a klasik bez premca
Idealna za doručak ili užinu, prste da poližete.
![samosa](/data/images/2024-06-12/90536_shutterstock-2159316021_f.jpg)
SAMOSA Indijski hrskavi specijalitet u spoju sa sočnim punjenjem, koji nestaje sa stola odmah
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)