JEDAN OD NAJSTARIJIH I NAJPOZNATIJIH SOSEVA Holandez umak spojen sa bešamel daje savršen prilog!

Alo.rs/B. Paunović

10:00

Kulinarski globus 0

Postaće vam omiljen.

trpeza
Shutterstock

Holandez sos

Sastojci:

250 g maslaca

1 limun

so

7 žumanaca

1,5 dl belog vina

Priprema:

Umutite žumanca sa vinom i malo soli i kuvajte na pari, neprestano mešajući. Pazite da se smesa ne zgruša. Kad počne da se zgušnjava, sklonite sa pare, pomešajte s rastopljenim maslacem i nastavite da mešate dok masa ne postane kompaktna. Na kraju dodajte sok od limuna. Umak se koristi za prelive samostalno ili pomešan s bešamel umakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading