JEDAN OD NAJSTARIJIH I NAJPOZNATIJIH SOSEVA Holandez umak spojen sa bešamel daje savršen prilog!
Postaće vam omiljen.
Holandez sos
Sastojci:
250 g maslaca
1 limun
so
7 žumanaca
1,5 dl belog vina
Priprema:
Umutite žumanca sa vinom i malo soli i kuvajte na pari, neprestano mešajući. Pazite da se smesa ne zgruša. Kad počne da se zgušnjava, sklonite sa pare, pomešajte s rastopljenim maslacem i nastavite da mešate dok masa ne postane kompaktna. Na kraju dodajte sok od limuna. Umak se koristi za prelive samostalno ili pomešan s bešamel umakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
ZAČINI SU GLAVNI U OVOM OBROKU Mongolska supa ni nalik našoj!
Oduševiće vas neobičan ukus.
UMAK KOJI IDE UZ SVE Španski sos od pečuraka lako se pravi, a brzo jede
Ukus je predivan.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
Komentari (0)