OBAVEZNO PREPIŠITE OVAJ TEKST U SVOJU SVEŠČICU S RECEPTIMA Majkin kolač sa džemom i orasima
Ovo je jedan od onih recepata koji se prenose s kolena na koleno i iznova oduševljavaju generacije koje dolaze.
Majkin kolač s orasima
Sastojci:
2 jaja
140 g šećera
120 ml ulja
150 ml mleka
80 g običnog brašna
60 g griza
80 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Dodatno:
3-5 kašika džema
3-5 kašika mlevenih oraha
Priprema:
Dno kalupa prečnika 18-20 cm obložite pek-papirom, a stranice malo namastite. Žicom sjedinite sve sastojke (ne mora mikser), sipajte u kalup i pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Ako vaša torta ima kapu, odnosno digla se, slobodno je spljoštite kada se malo prohladi tako što ćete nožem odsećii vrh. Kolač premažite džemom po želji i posipite mlevene orahe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
STARINSKE KIFLICE iz PRVOG SRPSKOG KUVARA Zaharija Orfellina PROSTE A FANTASTIČNE
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)