OBAVEZNO PREPIŠITE OVAJ TEKST U SVOJU SVEŠČICU S RECEPTIMA Majkin kolač sa džemom i orasima
Ovo je jedan od onih recepata koji se prenose s kolena na koleno i iznova oduševljavaju generacije koje dolaze.
Majkin kolač s orasima
Sastojci:
2 jaja
140 g šećera
120 ml ulja
150 ml mleka
80 g običnog brašna
60 g griza
80 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Dodatno:
3-5 kašika džema
3-5 kašika mlevenih oraha
Priprema:
Dno kalupa prečnika 18-20 cm obložite pek-papirom, a stranice malo namastite. Žicom sjedinite sve sastojke (ne mora mikser), sipajte u kalup i pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Ako vaša torta ima kapu, odnosno digla se, slobodno je spljoštite kada se malo prohladi tako što ćete nožem odsećii vrh. Kolač premažite džemom po želji i posipite mlevene orahe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Ukoliko dosad nikad niste napravili DOMAĆE PIŠKOTE, sada je pravi trenutak
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
STARINSKE KIFLICE iz PRVOG SRPSKOG KUVARA Zaharija Orfellina PROSTE A FANTASTIČNE
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)