RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
Tavče na gravče
Sastojci:
500 g pasulja
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
20 g brašna
ulje
20 g slatke tucane paprike
lovorov list
suvi začin
nana
so, biber
peršun
250 g kobasica
250 g dimljene slanine
Priprema:
Pasulj potopimo u vodu i stavimo da prokuva, pa ga ostavimo da odstoji nekoliko sati. Zatim prospemo tu
vodu, nalijemo drugu, stavimo lovorov list i ostavimo da se kuva. Kada je polovično skuvan, stavimo šargarepu seckanu na kolutove. U poseban tiganj stavimo seckani crni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju, dodamo beli luk, sitno seckan, kobasicu i slaninu seckanu na kockice i slatku mlevenu papriku. Sve to dinstamo sa malo vode 10 minuta. Kada je gotovo, sve pomešamo sa kuvanim pasuljem, dodamo listove sveže nane i svež peršun i prespemo u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, pa stavimo u rernu na
200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)