RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!

Alo.rs

13:00

Bakina vanglica 0

Preukusno je i svima će se dopasti!

RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Shutterstock

Tavče na gravče

Sastojci:

500 g pasulja

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

20 g brašna

ulje

20 g slatke tucane paprike

lovorov list

suvi začin

nana

so, biber

peršun

250 g kobasica

250 g dimljene slanine

Priprema:

Pasulj potopimo u vodu i stavimo da prokuva, pa ga ostavimo da odstoji nekoliko sati. Zatim prospemo tu 
vodu, nalijemo drugu, stavimo lovorov list i ostavimo da se kuva. Kada je polovično skuvan, stavimo šargarepu seckanu na kolutove. U poseban tiganj stavimo seckani crni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju, dodamo beli luk, sitno seckan, kobasicu i slaninu seckanu na kockice i slatku mlevenu papriku. Sve to dinstamo sa malo vode 10 minuta. Kada je gotovo, sve pomešamo sa kuvanim pasuljem, dodamo listove sveže nane i svež peršun i prespemo u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, pa stavimo u rernu na 
200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading