RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!

Tavče na gravče
Sastojci:
500 g pasulja
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
20 g brašna
ulje
20 g slatke tucane paprike
lovorov list
suvi začin
nana
so, biber
peršun
250 g kobasica
250 g dimljene slanine
Priprema:
Pasulj potopimo u vodu i stavimo da prokuva, pa ga ostavimo da odstoji nekoliko sati. Zatim prospemo tu
vodu, nalijemo drugu, stavimo lovorov list i ostavimo da se kuva. Kada je polovično skuvan, stavimo šargarepu seckanu na kolutove. U poseban tiganj stavimo seckani crni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju, dodamo beli luk, sitno seckan, kobasicu i slaninu seckanu na kockice i slatku mlevenu papriku. Sve to dinstamo sa malo vode 10 minuta. Kada je gotovo, sve pomešamo sa kuvanim pasuljem, dodamo listove sveže nane i svež peršun i prespemo u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, pa stavimo u rernu na
200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:


TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.


POSNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

DOMAĆA SUPA IZ BAKINE KUHINJE Posna, ukusna i puna vitamina, krepi organizam u trenu
Pravi se lako, a preukusna i zdrava.

SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.

PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
Komentari (0)