RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!

Tavče na gravče
Možda vas zanima:


TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.

Sastojci:
500 g pasulja
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
20 g brašna
ulje
20 g slatke tucane paprike
lovorov list
suvi začin
nana
so, biber
peršun
250 g kobasica
250 g dimljene slanine
Priprema:
Pasulj potopimo u vodu i stavimo da prokuva, pa ga ostavimo da odstoji nekoliko sati. Zatim prospemo tu
vodu, nalijemo drugu, stavimo lovorov list i ostavimo da se kuva. Kada je polovično skuvan, stavimo šargarepu seckanu na kolutove. U poseban tiganj stavimo seckani crni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju, dodamo beli luk, sitno seckan, kobasicu i slaninu seckanu na kockice i slatku mlevenu papriku. Sve to dinstamo sa malo vode 10 minuta. Kada je gotovo, sve pomešamo sa kuvanim pasuljem, dodamo listove sveže nane i svež peršun i prespemo u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, pa stavimo u rernu na
200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)