RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
![RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!](/data/images/2023-05-25/55635_shutterstock-1304623549_f.jpg?timestamp=1684965600)
Tavče na gravče
Sastojci:
500 g pasulja
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
20 g brašna
ulje
20 g slatke tucane paprike
lovorov list
suvi začin
nana
so, biber
peršun
250 g kobasica
250 g dimljene slanine
Priprema:
Pasulj potopimo u vodu i stavimo da prokuva, pa ga ostavimo da odstoji nekoliko sati. Zatim prospemo tu
vodu, nalijemo drugu, stavimo lovorov list i ostavimo da se kuva. Kada je polovično skuvan, stavimo šargarepu seckanu na kolutove. U poseban tiganj stavimo seckani crni luk da se prži. Kada dobije zlatnu boju, dodamo beli luk, sitno seckan, kobasicu i slaninu seckanu na kockice i slatku mlevenu papriku. Sve to dinstamo sa malo vode 10 minuta. Kada je gotovo, sve pomešamo sa kuvanim pasuljem, dodamo listove sveže nane i svež peršun i prespemo u zemljanu posudu ili vatrostalnu činiju, pa stavimo u rernu na
200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![NEPREVAZIĐENI PREBRANAC! Ipak, ovo je neka malo drugačije verzija - dopašće vam se](/data/images/2023-03-14/48701_neprevazideni-prebranac-1240901329_f.jpg)
![tavče na gravče](/data/images/2024-04-26/85656_shutterstock-1771828985_f.jpg)
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
![TRADICIONALNA FINSKA PITA Preukusna KARELIJSKA pita oduševiće svakog ko je bude probao](/data/images/2022-01-20/19234_pidee_f.png)
![trpeza](/data/images/2023-06-20/57596_delfina-iacub-jdas0hvaevi-unsplash_f.jpg)
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)