NEPREVAZIĐENI PREBRANAC! Ipak, ovo je neka malo drugačije verzija - dopašće vam se

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Svakako je ukusan.

NEPREVAZIĐENI PREBRANAC! Ipak, ovo je neka malo drugačije verzija - dopašće vam se
Shutterstock

Neprevaziđeni prebranac

Sastojci:

500 g pasulja

500 g crnog luka

500 g domaće kobasice

1 šolja suncokretovog ulja

3 lista lovora

aleva paprika

so, biber

Priprema:

Pasulj uveče potopite u vodu pa ga ujutru procedite i stavite da se kuva. Tu prvu vodu prospite pa nalijte novu vodu, začinite i dodajte lovor. Kuvajte na laganoj vatri. Dok se kuva, ubacite kobasice koje ste prethodno prepolovili. Za to vreme isecite crni luk na šnite i propržite ga na ulju pa kad bude gotov, dodajte mu alevu papriku. U vatrostalnu tepsiju ili zemljanu posudu sipajte pasulj s kobasicom pa poređajte propržen luk pa novi red pasulja. Nalijte vodom u kojoj se pasulj kuvao i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni ili dok se pasulj ne zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading