NEPREVAZIĐENI PREBRANAC! Ipak, ovo je neka malo drugačije verzija - dopašće vam se
Svakako je ukusan.
Neprevaziđeni prebranac
Sastojci:
500 g pasulja
500 g crnog luka
500 g domaće kobasice
1 šolja suncokretovog ulja
3 lista lovora
aleva paprika
so, biber
Priprema:
Pasulj uveče potopite u vodu pa ga ujutru procedite i stavite da se kuva. Tu prvu vodu prospite pa nalijte novu vodu, začinite i dodajte lovor. Kuvajte na laganoj vatri. Dok se kuva, ubacite kobasice koje ste prethodno prepolovili. Za to vreme isecite crni luk na šnite i propržite ga na ulju pa kad bude gotov, dodajte mu alevu papriku. U vatrostalnu tepsiju ili zemljanu posudu sipajte pasulj s kobasicom pa poređajte propržen luk pa novi red pasulja. Nalijte vodom u kojoj se pasulj kuvao i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni ili dok se pasulj ne zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA RUČAK! Brza pasta koju niko neće odbiti
Kobasice joj daju poseban šmek.
POZOVITE PRIJATELJE NA RUČAK! Oduševiće se kobasicama u PIVU
Ukus je proveren.
NAPRAVITE GA PO BAKINOM RECEPTU Gulaš sa kobasicama je jelo nedelje!
Što se duže sprema, to je ukusniji.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA I BRAON ŠEĆEROM Starinski desert iz bakine kuhinje na kome su odrasle generacije
Desert koji miriše na detinjstvo oduševiće i one koji ne vole knedle.
PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, recept je proveren a ukus savršen
Sočno jelo nestaće sa stola odmah.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Klasik bez premca za pravo uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete obožavati.
NOVOPAZARSKE MANTIJE Donosimo vam originalni recept za tradicionalni specijalitet
Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)