UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!

Trpeza/ V.V.

20:00

Bakina vanglica 0

Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.

uštipci
Shutterstock

Sastojci:

 

300 g brašna

250 g rendanog kačkavalja

600 ml vode

200 g margarina

4 jaja

ulje

so

Priprema: Prokuvati vodu i margarin, dodati brašno uz stalno mešanje. Kada se dobije lopta od testa, skloniti s vatre. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje stalno mešajući, zatim i rendani kačkavalj. Mešati da se smesa ujednači. Kašikom potopljenom u vruće ulje vaditi uštipke i pržiti u dubljem zagrejanom ulju sa obe strane dok dobiju zlatnu boju. Vaditi ih na ubrus da se ocedi višak masnoće i služiti tople.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading