SVE ŠTO VAM TREBA ZA DORUČAK Uštipci bez kvasca punjeni kačkavaljem, mmm, kakav ukus
Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i jogurt
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 125 ml mleka
- 125 g kačkavalja
- ulje za prženje
Priprema
1. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i izmešajte. Napravite udubljenje na sredini, dodajte umućeno jaje, četiri kašike mleka i izmešajte. Zatim ulijte preostalo mleko i zamesite gušće testo.
2. Dodajte rendani kačkavalj i sve umesite. Uzimajte pomalo smese, dlanovima oblikujte kuglice, malo ih spljeskajte i pržite na zagrejanom ulju. Odlažite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
3. Uštipke servirajte i poslužite tople.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
BRZI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja, a mekani i preukusni
Prave se lako, a pojedu brzo.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)