SVE ŠTO VAM TREBA ZA DORUČAK Uštipci bez kvasca punjeni kačkavaljem, mmm, kakav ukus
Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i jogurt
![hrana](/data/images/2023-03-09/48366_ustipci-shutterstock-2154092425_f.jpg?timestamp=1680732000)
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 125 ml mleka
- 125 g kačkavalja
- ulje za prženje
Priprema
1. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i izmešajte. Napravite udubljenje na sredini, dodajte umućeno jaje, četiri kašike mleka i izmešajte. Zatim ulijte preostalo mleko i zamesite gušće testo.
2. Dodajte rendani kačkavalj i sve umesite. Uzimajte pomalo smese, dlanovima oblikujte kuglice, malo ih spljeskajte i pržite na zagrejanom ulju. Odlažite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
3. Uštipke servirajte i poslužite tople.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-08/58891_ustipci-shutterstock-70198435_f.jpg)
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
![uštipci](/data/images/2023-02-16/46645_shutterstock-2089922680_f.jpg)
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
![vranjanski uštipci](/data/images/2024-07-02/92649_shutterstock-2205030541_f.jpg)
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-09-06/61971_mekike-shutterstock-118439467_f.jpg)
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste su i neverovatno mekane!
Odlično idu uz slatke namaze, ali i uz sir.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)