SVE ŠTO VAM TREBA ZA DORUČAK Uštipci bez kvasca punjeni kačkavaljem, mmm, kakav ukus
Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i jogurt
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 125 ml mleka
- 125 g kačkavalja
- ulje za prženje
Priprema
1. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i izmešajte. Napravite udubljenje na sredini, dodajte umućeno jaje, četiri kašike mleka i izmešajte. Zatim ulijte preostalo mleko i zamesite gušće testo.
2. Dodajte rendani kačkavalj i sve umesite. Uzimajte pomalo smese, dlanovima oblikujte kuglice, malo ih spljeskajte i pržite na zagrejanom ulju. Odlažite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
3. Uštipke servirajte i poslužite tople.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
BRZI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja, a mekani i preukusni
Prave se lako, a pojedu brzo.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)