SVE ŠTO VAM TREBA ZA DORUČAK Uštipci bez kvasca punjeni kačkavaljem, mmm, kakav ukus

trpeza.rs

08:52

Bakina vanglica 0

Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i jogurt

hrana
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 125 ml mleka
  • 125 g kačkavalja
  • ulje za prženje

Priprema

1. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i izmešajte. Napravite udubljenje na sredini, dodajte umućeno jaje, četiri kašike mleka i izmešajte. Zatim ulijte preostalo mleko i zamesite gušće testo.

2. Dodajte rendani kačkavalj i sve umesite. Uzimajte pomalo smese, dlanovima oblikujte kuglice, malo ih spljeskajte i pržite na zagrejanom ulju. Odlažite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

3. Uštipke servirajte i poslužite tople.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading