SVE ŠTO VAM TREBA ZA DORUČAK Uštipci bez kvasca punjeni kačkavaljem, mmm, kakav ukus
Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i jogurt
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 125 ml mleka
- 125 g kačkavalja
- ulje za prženje
Priprema
1. U dublju posudu sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i izmešajte. Napravite udubljenje na sredini, dodajte umućeno jaje, četiri kašike mleka i izmešajte. Zatim ulijte preostalo mleko i zamesite gušće testo.
2. Dodajte rendani kačkavalj i sve umesite. Uzimajte pomalo smese, dlanovima oblikujte kuglice, malo ih spljeskajte i pržite na zagrejanom ulju. Odlažite na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
3. Uštipke servirajte i poslužite tople.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA! Mekani uštipci koji su na stolu za pola sata, a nestanu iz činije dok se domaćica okrene!
Ovi uštipci mogu da se jedu uz sir i suhomesnate proizvode, ali i uz slatke namaze, poput džema i krema.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
OVAKVE MEKIKE JOŠ NISTE JELI! Bez čekanja da narastu, a vazdušaste su i neverovatno mekane!
Odlično idu uz slatke namaze, ali i uz sir.
MEKI KO DUŠA Uštipci bez kvasca i praška za pecivo, bez kapi ulja, a prave se stvarno začas
Iako vam je prva pomisao na uštipke mnogo masti, ako sledite ovaj recept dobićete smesu koja se pravi bez ulja a opet je ukusno i meko.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)