DORUČAK ZA 15 MINUTA Mekani uštipci s jogurtom, savršeni jutarnji zalogaji
Savršeno mekani uštipci za slani ili slatki doručak.
Sastojci:
400 g glatkog brašna
250 ml jogurta
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jogurt i jaje. Dodajte so, izmešajte, dodajte brašno i prašak za pecivo pa zamesite glatko testo. Na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte oklagijom na oko 5 milimetra debljine. Secite željeni oblik i pržite uštipke u zagrejanom ulju na srednje jakoj vatri s obe strane do smeđe boje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava
Španci ih jedu za doručak.
NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za brze uštipke, toliko mekane i ukusne da nestanu iz činije za tren!
Za pola sata imaćete doručak ili večeru na stolu.
UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, savršen su obrok za sve generacije
Uštipci sa jogurtom su mekani, vazdušasti i toliko ukusni da nestaju iz činije dok trepnete!
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)