NEKA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za brze uštipke, toliko mekane i ukusne da nestanu iz činije za tren!
Za pola sata imaćete doručak ili večeru na stolu.
Sastojci:
200 ml jogurta
200 g brašna
1 jaje
2 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Ulje, prah šećer
Priprema:
U manjoj šerpici zagrejte ulje da uštipci mogu da plivaju i ne dodiruju dno. Kada se zagreje, smanjite temperaturu na srednju jačinu ringle. Umutiti žicom jaje, šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt, so, pa sjediniti. Dodati brašno i prašak za pecivo. Sjediniti i vaditi uštipke kašičicom i spuštati u vrelo ulje. Kada se isprže sa jedne strane, okrenuti na drugu da dobiju smeđu boju. Vadite ih na ubrus. Gotove pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
NAJLEPŠI UŠTIPCI S JOGURTOM Mekani i vazdušasti, brzo su gotovi, a još brže nestanu iz činije!
Ovo je jedan od najbržih recepata, a dobićete mnogo uštipaka.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Prave se sa kačkavaljem i toliko su ukusni da nestanu iz vangle dok trepneš!
Mogu se jesti sa sirom, suhomesnatim proizvodima, ili samo uz jogurt.
SLATKI DORUČAK ILI UŽINA Recept za ćurose, španski specijalitet koji ceo svet obožava
Španci ih jedu za doručak.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)