HLEB KOJI NE NADIMA Beskvasni LAVAŠ iz Jermenije zadovoljiće vaše čulo ukusa
Svima će se dopasti.

Lavaš - beskvasni hleb
Možda vas zanima:

JEDNOSTAVNIJE LAZANJE NE MOGU BITI Pripremite još danas slasni ručak za celu porodicu
Italijani znaju kako da naprave dobar obrok.


DORUČAK ZA NEDELJNO JUTRO Preukusni hleb od KROMPIRA zavoleće cela porodica
Lako se mesi i ukusan je.

IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
Sastojci:
500 g brašna
1,5 kašičica soli
3 dl mlake vode
Priprema:
U 500 g brašna dodajte kašičicu i po soli. Dolivajući 3 dl mlake vode zamesite tvrđe testo. Dobro umesite
da postane glatko i elastično. Testo pokrijte najlonom, a preko toga stavite čistu kuhinjsku krpu. Ostavite da
se odmara na toplom mestu oko sat. Zatim podelite na 8 do 10 jednakih delova, pa od svakog dela oblikujte valjak. Ponovo pokrijte najlonom i krpom, te ostavite da odstoji pola sata. Rešetku u rerni spustite na najniži nivo, pa na nju stavite veliki pleh okrenut naopako. Uključite rernu da se zagreje zajedno sa plehom na 220 stepeni. Valjčiće testa, jedan po jedan, okrenite uspravno, pa na blago pobrašnjenoj površini oklagijom rastanjite što tanje. Iz rerne pažljivo izvadite vreli pleh i na poleđini rasporedite pripremljeno testo. Pecite u rerni 5-6 minuta, a ako želite da su elastični i savitljivi, izvaditi ih ranije. Kad se pojave mehurići ili kad porumene i postanu hrskavi, izvaditi iz rerne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)