NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
Hleb sa začinskim biljem
Sastojci:
1 kg integralnog brašna
2 kašičice soli
1 kockica svežeg kvasca
2 kašičice smeđeg šećera
0,6 dl vode
2 kašičice origana
1,5 kašičica ruzmarina
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice žalfije
Priprema:
Izmešajte brašno i so. U manjoj posudi pomešajte kvasac i šećer sa 300 ml tople vode, te ostavite na toplom mestu 10 minuta. Ulijte ga u brašno i polako dodajte ostatak vode. Dobro izmesite. Pomešajte usitnjene začinske biljke, pa ih umesite u testo. Okrugli kalup za tortu na rasklapanje zagrejte, premažite ga uljem i pospite brašnom. U njega stavite testo, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečeni hleb izvadite iz rerne, skinite kalup, te ostavite da se hleb potpuno ohladi, a nakon toga ga izvadite iz njega.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
DORUČAK ZA CELU PORODICU Pikantni namaz osvojiće svakog ko ga bude probao
Svideće se i najmlađima, ali možete anpraviti i varijantu koja nije ljuta.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)