NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
![NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak](/data/images/2023-05-02/53411_bread-ge2ad147d4-1280_f.jpg?timestamp=1682978400)
Hleb sa začinskim biljem
Sastojci:
1 kg integralnog brašna
2 kašičice soli
1 kockica svežeg kvasca
2 kašičice smeđeg šećera
0,6 dl vode
2 kašičice origana
1,5 kašičica ruzmarina
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice žalfije
Priprema:
Izmešajte brašno i so. U manjoj posudi pomešajte kvasac i šećer sa 300 ml tople vode, te ostavite na toplom mestu 10 minuta. Ulijte ga u brašno i polako dodajte ostatak vode. Dobro izmesite. Pomešajte usitnjene začinske biljke, pa ih umesite u testo. Okrugli kalup za tortu na rasklapanje zagrejte, premažite ga uljem i pospite brašnom. U njega stavite testo, pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečeni hleb izvadite iz rerne, skinite kalup, te ostavite da se hleb potpuno ohladi, a nakon toga ga izvadite iz njega.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-21/57682_dizano-twsto_f.png)
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
![trpeza](/data/images/2023-06-21/57659_cabata_f.png)
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
![ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem](/data/images/2022-02-17/21312_klara-avsenik-e2zei008uwg-unsplash_f.jpg)
ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
DORUČAK ZA CELU PORODICU Pikantni namaz osvojiće svakog ko ga bude probao
Svideće se i najmlađima, ali možete anpraviti i varijantu koja nije ljuta.
![sutlijaš](/data/images/2024-10-03/102138_sutlijas-shutterstock-62962489_f.jpg)
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
![posni prebranac](/data/images/2024-09-27/101567_posni-prebranac_f.jpg)
PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-08-23/98347_knedle-sa-sljivama_f.jpg)
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinske i aromatične, a mekane kao duša
Starinski slatkiš kome nije moguće odoleti, za pravo uživanje.
TRADICIONALNA SRPSKA PITA Domaća sečenica, užitak koji garantuje pune baterije
Sečenica se može umesiti od običnog testa kao za hleb ili od testa koje ćete zamesiti s mlekom, kao za kiflice
![uštipci](/data/images/2025-01-08/110679_ustipci-6_f.jpg)
PO RECEPTU NAŠIH BAKA Domaći uštipci, pecivo za sva vremena
Mekani kao duša, slani ili slatki, vi birate
Komentari (0)