POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!

Alo.rs

14:30

Bakina vanglica 0

Napravite ovu pogaču i oduševite sve ukućane.

POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!
Printscreen/Youtube

Pogača

Sastojci:

650 g brašna

250 ml mleka

100 ml jogurta

130 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

40 g kvasca

100 g putera

1 jaje

crni susam, lan, susam

Priprema:

U toplo mleko stavite izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Dodajte ulje i jogurt. Dodajte brašnom s prethodno umešanom solju, pa zamesite testo. Ostavite na toplom da testo nadođe, 30-45 minuta. Od nadošlog testa odvojte manji deo za centralni krug. Stavite ga u centar puterom podmazane tepsije. Ostatak testa podelite na dva jednaka dela. Svaki deo posebno razvucite na
približno 30 x 40 cm. Premažite puterom i urolajte po široj strani. Krajeve isecite i ostavite za kraj. Od oba rolata treba da isečete i dobijete 30 trouglova. Krajeve sastavite, dodajte još malo brašna i napravite 12 kuglica. Umutite jaje i premažite pogaču, Centralni deo pospite crnim susamom. Prvi red trouglova lanom, a preostale trouglove susamom. Kuglice ponovo crnim susamom. Ostavite 30-45 minuta da pogača nadolazi, a rernu uključite i zagrejte na 250 stepeni. Kada ubacite pogaču, smanjite na 200 stepeni i pecite 30 minuta. Ako ima potrebe, nakon 15-20 minuta pokrijte pogaču papirom za pečenje, a nju spustite za rešetku niže.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading