POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!
Napravite ovu pogaču i oduševite sve ukućane.
Pogača
Možda vas zanima:

NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.

BRZE POGAČICE OD SIRA Savršene grickalice za druženje s prijateljima
Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.
RECEPT KOJI MORATE PROBATI Domaća seoska pogača podsetiće vas na detinjstvo!
Baš je po bakinom receptu.

POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
Sastojci:
650 g brašna
250 ml mleka
100 ml jogurta
130 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
40 g kvasca
100 g putera
1 jaje
crni susam, lan, susam
Priprema:
U toplo mleko stavite izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe. Dodajte ulje i jogurt. Dodajte brašnom s prethodno umešanom solju, pa zamesite testo. Ostavite na toplom da testo nadođe, 30-45 minuta. Od nadošlog testa odvojte manji deo za centralni krug. Stavite ga u centar puterom podmazane tepsije. Ostatak testa podelite na dva jednaka dela. Svaki deo posebno razvucite na
približno 30 x 40 cm. Premažite puterom i urolajte po široj strani. Krajeve isecite i ostavite za kraj. Od oba rolata treba da isečete i dobijete 30 trouglova. Krajeve sastavite, dodajte još malo brašna i napravite 12 kuglica. Umutite jaje i premažite pogaču, Centralni deo pospite crnim susamom. Prvi red trouglova lanom, a preostale trouglove susamom. Kuglice ponovo crnim susamom. Ostavite 30-45 minuta da pogača nadolazi, a rernu uključite i zagrejte na 250 stepeni. Kada ubacite pogaču, smanjite na 200 stepeni i pecite 30 minuta. Ako ima potrebe, nakon 15-20 minuta pokrijte pogaču papirom za pečenje, a nju spustite za rešetku niže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)