ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem

Alo.rs/B. Paunović

09:00

Zdravi zalogaji 0

Doručak kakav samo možete poželeti.

ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
unsplash.com

Ražani hleb

Sastojci:

500 g ražanog brašna

150 g pšeničnog brašna

1 sveži kvasac

3 kašike ulja

3 dl vode

2 kašičice soli

kašičica šećera

po 2 kašike semena susama, lana i suncokreta

Priprema:

Rastvorite kvasac sa kašičicom šećera u 1 dl mlake vode i ostavite da uskisne. U posudu za mešenje stavite ražano i pšenično brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, so i na kraju semenke, pa sve zajedno zamesite s ostatkom mlake vode. Dobro umešeno testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste. Potom ga izručite na radnu površinu, lagano ga oklagijom rastanjite i uvijte u rolnu. Stavite ga u uljem podmazan uzan pleh, odozgo premažite s malo vode i pospite semenkama. Ostavite ga desetak minuta da još malo naraste, a zatim zasecite nožem po želji. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 230-250 stepeni oko 40 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading