ZAMIRISAĆE KUĆA DOK GA BUDETE PEKLI Pravi domaći ražani hleb idealan za puter i džem
Doručak kakav samo možete poželeti.
Ražani hleb
Sastojci:
500 g ražanog brašna
150 g pšeničnog brašna
1 sveži kvasac
3 kašike ulja
3 dl vode
2 kašičice soli
kašičica šećera
po 2 kašike semena susama, lana i suncokreta
Priprema:
Rastvorite kvasac sa kašičicom šećera u 1 dl mlake vode i ostavite da uskisne. U posudu za mešenje stavite ražano i pšenično brašno, dodajte nadošli kvasac, ulje, so i na kraju semenke, pa sve zajedno zamesite s ostatkom mlake vode. Dobro umešeno testo ostavite pokriveno na toplom mestu da naraste. Potom ga izručite na radnu površinu, lagano ga oklagijom rastanjite i uvijte u rolnu. Stavite ga u uljem podmazan uzan pleh, odozgo premažite s malo vode i pospite semenkama. Ostavite ga desetak minuta da još malo naraste, a zatim zasecite nožem po želji. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 230-250 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN SLATKI DORUČAK OD STAROG HLEBA Deca će ovo jelo obožavati, a ni vi nećete ostati imuni
Aroma cimeta daje mu poseban ukus.
DOMAĆI RAŽANI HLEB Kao osmišljen za savršeno jutro, a biće ukusan i hladan
Toliko je dobar da ćete zaboraviti na pekaru.
NEKA KUHINJA ZAMIRIŠE Napravite mekan i ukusan hleb od DIZANOG testa
Neobične teksture, a brzo zasitan.
NAPRAVITE HLEB ZA JEDAN MINUT Dok je dopao namažite kajmak i uživajte u najukusnijem doručku
Raspametite sve ukućane.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)