BAKINE LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA bez kuvanja krompira i ljuštenja šljiva, a ukus im je božanstven
Kad je vrućina, trudimo se da što manje vremena provedemo pored špreta a domišljate bake su uvek imale recept kako da doskoče vrućimi

Bakine lažne knedle sa šljivama
Sastojci:
1/2 l mleka
250 g griza
1 jaje
1 kašika šećera
200 g prezli
500 g šljiva
1/2 praška za pecivo
ulje
brašno
Priprema:
Skuvajte griz u mleku sa šećerom. KAd se ohladi dodajte mu jaje, prašak za pecivo i brašno po potrebi. Radnu pločupospite brašnom a onda testo oblikujte u valjkastu smesu. Seckajte komade širine od 5 cm i od njih napravite diskove prstima ili oklagijom. U sredinu svakog diska stavite pola ili celu šljivu, i to ne morate da ih ljuštite, pa zatvorite knedlu. U dosta ključale vode s malo ulja kuvajte knedle. Gotove su kad isplivaju na površinu. Prezle propržite na suvom tiganju i u njih uvaljajte kuvane i oseđene knedle. Ko voli, doda i kristal šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)