BAKINE LAŽNE KNEDLE SA ŠLJIVAMA bez kuvanja krompira i ljuštenja šljiva, a ukus im je božanstven

Ivana Vujnović

10:30

Bakina vanglica 0

Kad je vrućina, trudimo se da što manje vremena provedemo pored špreta a domišljate bake su uvek imale recept kako da doskoče vrućimi

Knedle sa šljivama
Shutterstock

 

Bakine lažne knedle sa šljivama

Sastojci:

1/2 l mleka

250 g griza

1 jaje

1 kašika šećera

200 g prezli

500 g šljiva

1/2 praška za pecivo

ulje

brašno

Priprema:

Skuvajte griz u mleku sa šećerom. KAd se ohladi dodajte mu jaje, prašak za pecivo i brašno po potrebi. Radnu pločupospite brašnom a onda testo oblikujte u valjkastu smesu. Seckajte komade širine od 5 cm i od njih napravite diskove prstima ili oklagijom. U sredinu svakog diska stavite pola ili celu šljivu, i to ne morate da ih ljuštite, pa zatvorite knedlu. U dosta ključale vode s malo ulja kuvajte knedle. Gotove su kad isplivaju na površinu. Prezle propržite na suvom tiganju i u njih uvaljajte kuvane i oseđene knedle. Ko voli, doda i kristal šećer.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading