SIROTINJSKE KIFLE s mašću PAHULJASTE I SLASNE tu su da podsete da je uvek bolje da se jede domaće
Recept naših baka za starinske kiflice s mašću za osećaj prošlosti u novom dobu.
Sirotinjske kiflice s mašću
Sastojci:
400 g brašna (tip 400 meko)
1 šolja mleka
1 jaje
2 žumanceta
1 šolja rastopljene masti
1/3 kvasca
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
1 limun
Priprema:
Sve sastojke dobro umesite i ostavite da narasta bar sat-dva. Kad naraste, podelite ga na 8 jufkica. Svaku razvucite oklagijom i podelite na 8 trouglova. U svaki na sredinu stavite kašičicu pekmeza od šljiva. Urolajte kiflice i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Tepsiju stavite u hladnu rernu i pecite na 180 stepeni 25 minuta da kiflice tek malo porumene. Kad su gotove još vruće uvaljajte u vanilin šećer u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)