SIROTINJSKE KIFLE s mašću PAHULJASTE I SLASNE tu su da podsete da je uvek bolje da se jede domaće
Recept naših baka za starinske kiflice s mašću za osećaj prošlosti u novom dobu.
Sirotinjske kiflice s mašću
Sastojci:
400 g brašna (tip 400 meko)
1 šolja mleka
1 jaje
2 žumanceta
1 šolja rastopljene masti
1/3 kvasca
3 kašike šećera
1/2 kašičice soli
1 limun
Priprema:
Sve sastojke dobro umesite i ostavite da narasta bar sat-dva. Kad naraste, podelite ga na 8 jufkica. Svaku razvucite oklagijom i podelite na 8 trouglova. U svaki na sredinu stavite kašičicu pekmeza od šljiva. Urolajte kiflice i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Tepsiju stavite u hladnu rernu i pecite na 180 stepeni 25 minuta da kiflice tek malo porumene. Kad su gotove još vruće uvaljajte u vanilin šećer u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)