Za ovim kolačem uzdisali su svi Titovi pioniri a i danas se obožava: STARINSKE PIŠINGER OBLANDE tope se u ustima
Oskar Pišinger, poslastičar iz Beča kreirao je ovaj čuveni kolač, a u originalnoj recepturi odozgo ide preliv od čokolade.
Pišinger oblande
Sastojci:
Za fil:
4 jajeta
2 žumanca
250 g šećera
150 g čokolade
300 g putera
150 g mlevenih badema/lešnika/keksa
1 pakovanje oblandi
Priprema:
Umutite jaja i žumanca sa šećerom. Kuvajte ih na pari dok se ne zgusnu. Dodajte izlomljenu čokoladu i puter sobne temperature. SVe lepo promešajte da se sjedini. Na kraju ubacite i mlevene bademe, lešnike ili keks. Pustite fil da se ohladi. Dobijenim filom premažite četiri lista oblandi - oblanda, fil i tako redom. Na peti list ne ide fil ceč pritisnite kolač teškim predmetom. Ostavite na hladnom preko noći a potom isecite na štangle ili romboide željene veličine.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)