Za ovim kolačem uzdisali su svi Titovi pioniri a i danas se obožava: STARINSKE PIŠINGER OBLANDE tope se u ustima
Oskar Pišinger, poslastičar iz Beča kreirao je ovaj čuveni kolač, a u originalnoj recepturi odozgo ide preliv od čokolade.

Pišinger oblande
Sastojci:
Za fil:
4 jajeta
2 žumanca
250 g šećera
150 g čokolade
300 g putera
150 g mlevenih badema/lešnika/keksa
1 pakovanje oblandi
Priprema:
Umutite jaja i žumanca sa šećerom. Kuvajte ih na pari dok se ne zgusnu. Dodajte izlomljenu čokoladu i puter sobne temperature. SVe lepo promešajte da se sjedini. Na kraju ubacite i mlevene bademe, lešnike ili keks. Pustite fil da se ohladi. Dobijenim filom premažite četiri lista oblandi - oblanda, fil i tako redom. Na peti list ne ide fil ceč pritisnite kolač teškim predmetom. Ostavite na hladnom preko noći a potom isecite na štangle ili romboide željene veličine.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)