Za ovim kolačem uzdisali su svi Titovi pioniri a i danas se obožava: STARINSKE PIŠINGER OBLANDE tope se u ustima
Oskar Pišinger, poslastičar iz Beča kreirao je ovaj čuveni kolač, a u originalnoj recepturi odozgo ide preliv od čokolade.
Pišinger oblande
Sastojci:
Za fil:
4 jajeta
2 žumanca
250 g šećera
150 g čokolade
300 g putera
150 g mlevenih badema/lešnika/keksa
1 pakovanje oblandi
Priprema:
Umutite jaja i žumanca sa šećerom. Kuvajte ih na pari dok se ne zgusnu. Dodajte izlomljenu čokoladu i puter sobne temperature. SVe lepo promešajte da se sjedini. Na kraju ubacite i mlevene bademe, lešnike ili keks. Pustite fil da se ohladi. Dobijenim filom premažite četiri lista oblandi - oblanda, fil i tako redom. Na peti list ne ide fil ceč pritisnite kolač teškim predmetom. Ostavite na hladnom preko noći a potom isecite na štangle ili romboide željene veličine.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)