Za ovim kolačem uzdisali su svi Titovi pioniri a i danas se obožava: STARINSKE PIŠINGER OBLANDE tope se u ustima

Trpeza/I.V.

13:01

Bakina vanglica 0

Oskar Pišinger, poslastičar iz Beča kreirao je ovaj čuveni kolač, a u originalnoj recepturi odozgo ide preliv od čokolade.

Pišinger oblande
Shutterstock

 

Pišinger oblande

Sastojci:

Za fil:

4 jajeta

2 žumanca

250 g šećera

150 g čokolade

300 g putera

150 g mlevenih badema/lešnika/keksa

1 pakovanje oblandi

Priprema:

Umutite jaja i žumanca sa šećerom. Kuvajte ih na pari dok se ne zgusnu. Dodajte izlomljenu čokoladu i puter sobne temperature. SVe lepo promešajte da se sjedini. Na kraju ubacite i mlevene bademe, lešnike ili keks. Pustite fil da se ohladi. Dobijenim filom premažite četiri lista oblandi - oblanda, fil i tako redom. Na peti list ne ide fil ceč pritisnite kolač teškim predmetom. Ostavite na hladnom preko noći a potom isecite na štangle ili romboide željene veličine.

Komentari (0)

Loading